Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Τραγωδία στου Παπάγου: Νεκρός εργαζόμενος στον δήμο που καταπλακώθηκε από δέντρο

Τραγωδία στου Παπάγου: Νεκρός εργαζόμενος στον δήμο που καταπλακώθηκε από δέντρο

Δεν χωρά ανθρώπινος νους την τραγωδία που σημειώθηκε στου Παπάγου, όταν ένας εργαζόμενος του δήμου βρήκε φριχτό θάνατο, ενώ δούλευε σε αυλή σχολείου.

Ο άτυχος 47χρονος, πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε ενώ εκτελούσε εργασίες καθαριότητας και κηπουρικής σε αυλή σχολείου στου Παπάγου. Συγκεκριμένα, είχε ανέβει πάνω σε κορμό δέντρου, έπεσε και τον καταπλάκωσε το δέντρο.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο «Γ. Γενημματάς», όπου και διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατός του.

To περιστατικό σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Ιωνίας και Αργυροκάστρου και αμέσως στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα για τον απεγκλωβισμό του εργαζόμενου.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής έχουν μεταφερθεί οι υπόλοιποι εργάτες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα του δυστυχήματος και δίνουν κατάθεση για το περιστατικό.

Το συλληπητήριο μήνυμα του δήμου

Την ίδια ώρα, ο δήμος Παπάγου εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του 47χρονου.

«Είναι οδυνηρό να αποχαιρετούμε έναν ευσυνείδητο εργαζόμενο, έναν άνθρωπο, με σημαντική προσφορά στο Δήμο μας, που επιτελούσε με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook. 

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του δήμου έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την πρόωρη απώλεια δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος εργαζόταν στην υπηρεσία πρασίνου και έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας.

Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και στους δημότες, εργατικός, που ξεχώριζε για την ευαισθησία του, την προθυμία και την αφοσίωσή του στο έργο που επιτελούσε.

 

Είναι οδυνηρό να αποχαιρετούμε έναν ευσυνείδητο εργαζόμενο, έναν άνθρωπο, με σημαντική προσφορά στο Δήμο μας, που επιτελούσε με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του.

«Υπάλληλοι του δήμου εκτελούν εργασίες για τις οποίες δεν έχουν γνώση»

Από την πλευρά του,  ο Αντώνης Ρεκλείτης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παπάγου Χολαργού δηλώνει, μιλώντας στο newsit.gr, ότι υπάλληλοι του δήμου εκτελούν εργασίες για τις οποίες δεν έχουν γνώση, λόγω ελλείψεων προσωπικού.

«Γίνονται εργασίες στον δήμο Παπάγου – Χολαργού χωρίς μέτρα ασφαλείας, οι οποίες δεν επιτηρούνται. Λόγω ελλείψεως προσωπικού τις εκτελούν εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Δεν στελεχώνονται τα κλιμάκια για τις κοπές δέντρων, με το απαιτούμενο προσωπικό και δεν έχουν και τα κατάλληλα μηχανήματα. Για παράδειγμα δεν έχουν γερανό, έχουν μόνο αρπάγη.

Η πιθανότητα είναι όλοι οι αρμόδιοι από την επιθεώρηση εργασίας μέχρι την δημοτική αρχή, να τα ρίξουν στον υπάλληλο, ότι εκείνος δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Όσο γνωρίζουμε, έγινε μετατόπιση του βάρους και ο εργαζόμενος έπεσε από τον κορμό και τον καταπλάκωσε το δέντρο.

Έκοβαν έναν μεγάλο ευκάλυπτο», επισημαίνει ο ίδιος.

«Γύρισε ο κορμός και το κάρφωσε τον άνθρωπο στο σώμα του»

«Όταν κόψεις μεγάλο δέντρο πρέπει να είσαι στο γερανό πάνω δεμένος με ιμάντα που έχει αποσβεστήρα γιατί αν ζαλιστείς και πέσεις, σε βοηθάει και σε κρατάει ο αποσβεστήρας», σημειώνει την ίδια ώρα υπάλληλος του δήμου, που μιλάει στο newsit.gr.

«Δεύτερον, ο κορμός θα έπρεπε να έχει δεθεί και να υπάρχει γερανός που τον κρατάω. Αυτό συνέβη γιατί δεν υπήρχε τίποτα από αυτά. Το κατέβασε μέχρι τα δύο μέτρα με το καλαθοφόρο. Έφυγε το καλαθοφόρο και αποφάσισε να το κόψει κάτω. Αφού το έκοψε κάτω θα έπρεπε να είχε δεθεί από πάνω με ιμάντες και να το κρατήσει σε περίπτωση που γυρίσει.

Κατέβηκε από τον γερανό και όπως μάθαμε από συνάδελφό του, άρχιζε να το κόβει από κάτω για να πέσει. Είχε και τα κούτσουρα μπροστά που κανονικά θα πρέπει να καθαριστεί ο χώρος και μετά να πέσει ο κορμός κάτω. Έπεσε το δέντρο χτύπησε πάνω στα κούτσουρα και γύρισε ο κορμός και το κάρφωσε τον άνθρωπο στο σώμα του. Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει από κει και πέρα. Είναι δευτερόλεπτα. Και θέλει μέτρα προστασίας, όσο και εκπαιδευμένος να είναι κάποιος.

Θρηνούμε τον συνάδελφο».

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις