Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Tρεις λαθρομετανάστες έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζα – Ηχητικό ντοκουμέντο

Tρεις λαθρομετανάστες έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζα – Ηχητικό ντοκουμέντο

Ο ένας λαθρομετανάστης χαρακώθηκε, ο άλλος κατάπιε σαμπουάν και ο τρίτος προσπάθησε να κόψει το λαιμό του με ένα γυαλί. Τις σοβαρές καταγγελίες  έκαναν σήμερα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ οι οποίοι έκαναν λόγο για άθλιες συνθήκες κράτησης όχι μόνο στην Αμυγδαλέζα, αλλά σε όλα τα κέντρα κράτησης. Εδωσαν στη δημοσιότητα και ηχητικό ντοκουμέντο.

Από το πρωί το Σαββάτου, 6 Απρίλη 2013, εκατοντάδες μετανάστες που κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα ξεκίνησαν απεργία πείνας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την οργή τους τόσο για τις συνθήκες κράτησης όσο και για την παράταση του χρόνου φυλάκισής τους για 10-11 μέχρι και 18 μήνες.

Το Σάββατο τρεις από αυτούς αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Ο ένας σπάζοντας ένα γυαλί, ο άλλος χαρακώνοντας τον εαυτό του και ο τρίτος καταπίνοντας ένα μπουκάλι με σαμπουάν. Η απεργία πείνας απλώθηκε μέσα σε ένα 24ωρο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή περίπου 1.800 κρατουμένων.

Αυτά κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η ΚΕΕΡΦΑ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε αμέσως μετά την έναρξη της απεργίας πείνας ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και ηχητικό ντοκουμέντο από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

“Τους τελευταίους 3-4 μήνες έχουν γίνει δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης”, είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα.

“Ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν απεργία πείνας είναι και πρόσφυγες κατατρεγμένοι από τους πολέμους”, δήλωσε ο Ρεζά Γκολαμί από την Αφγανική Κοινότητα στην Ελλάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Τριτοκοσμικές” οι συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ

‘Αθλιες συνθήκες σε κέντρα κράτησης μεταναστών διαπίστωσε ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία

Κόντρα για την “εκδρομή” των ναρκομανών στην Αμυγδαλέζα

ΕΛΑΣ: Διαψεύδει την καταγγελία περί βασανισμών ανηλίκων αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα

Σε διαθεσιμότητα ειδικός φρουρός γιατί έδειρε μετανάστη στην Αμυγδαλέζα



 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε