Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Τρέχουν και δεν φτάνουν στις επιχειρήσεις μετά την αλλαγή του ΦΠΑ! – Βίντεο

Τρέχουν και δεν φτάνουν στις επιχειρήσεις μετά την αλλαγή του ΦΠΑ! – Βίντεο

Μπορεί σήμερα να είναι και επισήμως η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων συντελεστών ΦΠΑ σε τρόφιμα και υπηρεσίες εστίασης, μετά τη χθεσινοβραδινή ψήφιση στη Βουλή των προαπαιτούμενων μέτρων για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και καταστήματα εστίασης δεν έχουν προσαρμοστεί στις νέες τιμές, καθώς πολλοί από τους επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για το νέο φορολογικό καθεστώς.


“Πουλάμε με τις τιμές που είχαμε, περιμένω ενημέρωση”, λέει ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στην Πεύκη επισημαίνοντας ότι για να αλλάξει τις τιμές στα ράφια του καταστήματός του θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με την εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα της τιμολόγησης καθώς η ταμειακή μηχανή έχει προγραμματιστεί με βάση τους παλαιούς συντελεστές ΦΠΑ. 
“Σήμερα πουλάμε με 13%. Δεν μας έχει πει κανείς τίποτα για νέο ΦΠΑ από σήμερα”, τονίζει στο newsit ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Χαλάνδρι εκφράζοντας παράλληλα τις αμφιβολίες του για τη διατήρηση των νέων συντελεστών. “Και να εφαρμοστεί αυτό θα γίνει σε 10-15 ημέρες, μέχρι να αλλάξουμε τιμές στο σύστημα και στους καταλόγους. Αλλά δεν ξέρω για πόσο θα μείνει. Ούτε εμείς, ούτε ο πελάτης μπορούμε να απορροφήσουμε μια νέα αύξηση”, προσθέτει.

Όσον αφορά τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε αρκετά υποκαταστήματα δεν έχει γίνει η ενημέρωση στα ταμεία προκειμένου να εκδίδονται αποδείξεις με τους καινούριους συντελεστές ΦΠΑ με αποτέλεσμα τα προϊόντα να πωλούνται στις ίδιες τιμές με χθες ενώ σε κάποια υποκαταστήματα τρέχουν για να προσαρμόσουν τις τιμές τους εντός της επόμενης εβδομάδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε