Ελλάδα

Τροιζήνα: Σπείρα έκανε τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων – Είχαν τσεπώσει 25.000 ευρώ

Συνελήφθησαν μία 70χρονη, ένας 46χρονος και ένας 44χρονος, κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης»

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στην Τροιζήνα σπείρα που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, αποσπώντας χρηματικά ποσά.

Στην κατοχή των μελών της σπείρας που έκανε τηλεφωνικές απάτες στην Τροιζήνα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 9.120 ευρώ

Παριστάνοντας τους αστυνομικούς ή συγγενείς των θυμάτων, οι απατεώνες αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένες γυναίκες, λέγοντας ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο.

Τελικά, το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου, συνελήφθησαν μία 70χρονη, ένας 46χρονος και ένας 44χρονος, κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Στα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν και στην κατοχή τους βρέθηκαν 9.120 ευρώ, μέρος των οποίων αποδόθηκε σε ηλικιωμένη παθούσα, ενώ το υπόλοιπο κατασχέθηκε.

Από την έρευνα προέκυψε πως η παραλαβή των χρημάτων γινόταν από μέλος της σπείρας, το οποίο ανέμενε μέσα σε αυτοκίνητο έξω από τα σπίτια των θυμάτων, προκειμένου να πάρει άμεσα τα χρήματα και να διαφύγει.

Από την προανακριτική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τροιζήνας εξακριβώθηκαν επτά περιπτώσεις απάτης, με το συνολικό χρηματικό ποσό που άρπαξαν οι δράστες να ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η δραματική περιγραφή του αστυνομικού για την επίθεση του 51χρονου με κατσαβίδι στο Α.Τ Κορωπίου: «Άρχισε να με χτυπά στο κεφάλι σαν θηρίο»
«Το γραφείο είχε γεμίσει αίματα και εμείς ήμασταν τραυματισμένοι», περιέγραψε ο αστυνομικός για τις εικόνες πανικού που επικράτησαν στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου
Ο 51χρονος «κατσαβιδάκιας» του Κορωπίου
Τροχαίο στην Αθηνών – Κορίνθου: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο στο ρεύμα προς Κόρινθο – Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο σημείο
Στο «κόκκινο» η Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος του Χαϊδαρίου μέχρι και τη συμβολή με την περιφερειακή Αιγάλεω καθώς πέρα από το τροχαίο, στο σημείο βρέχει ακατάπαυστα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Προσχεδιασμένη η επίθεση του 51χρονου «κατσαβιδάκια» στο Κορωπί - Τα απειλητικά σημειώματα και η μανία του να σκοτώσει αστυνομικούς
Διατάχθηκε ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που άνοιξαν πυρ κατά του 51χρονου με σκοπό να τον σταματήσουν. Όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου
Ο 51χρονος «κατσαβιδάκιας» του Κορωπίου