Ελλάδα

Τροχαίο Mad Clip: Επίθεση της περιφέρειας Αττικής στον πραγματογνώμονα για τις μπάρες ασφαλείας

Διαφορετική εκτίμηση από τον πραγματογνώμονα, Παναγιώτη Μαδιά, διατυπώνει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα του trapper Mad Clip. Ο κ. Μαδιάς είχε διατυπώσει την άποψη πως θα έπρεπε να υπήρχαν μπάρες ασφαλείας στο σημείο που μειώνουν την ταχύτητα πρόσκρουσης.

Ωστόσο, η περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της αναφέρει για το τροχαίο του Mad Clip: «Επισημαίνουμε ότι το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο δρόμο που διέρχεται κατοικημένη περιοχή είναι 50 χιλιόμετρα. Όποιος υπερβαίνει το όριο αυτό, συνειδητά θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή του, όσο και άλλων συνανθρώπων μας».

Όπως σημειώνει, «ο αυτοπροσδιοριζόμενος πραγματογνώμονας ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να υπάρχουν στο συγκεκριμένο οδικό άξονα μπάρες, οι οποίες θα απέτρεπαν αν υπήρχαν, τον θάνατο του τραγουδιστή» και συνεχίζει: «ο πραγματογνώμονας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι καμία μπάρα ασφαλείας δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την αποτροπή θανατηφόρου περιστατικού, αφού οι μεγαλύτερες ταχύτητες που αναπτύσσονται στα crash test των ΜΑΟ για επιβατικά αυτοκίνητα (από το αποτέλεσμα των οποίων εξαρτάται και το αν θα πάρουν πιστοποίηση κατά ΕΝ-1317 ή όχι) είναι 100 και 110Km/h».

Στην ανακοίνωση η περιφέρεια αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον κάθε είδους πραγματογνώμονα, αφενός να αναδεικνύει την έννοια της ατομικής ευθύνης όσον αφορά την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας από όλους, που είναι κρίσιμος παράγοντας για την οδική ασφάλεια. Αφετέρου, να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και να μην προσπαθεί να κερδίσει με αστήρικτες απόψεις μερικά λεπτά δημοσιότητας, σε βάρος της αλήθειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού – Το σακίδιο με τη βόμβα
«Όλοι οι πεζοί πίσω, όχι πάνω στη Συγγρού» φώναζε η αστυνομικός στους πεζούς λίγο μετά την έκρηξη στα γραφεία της Hellenic Train - «Περιορισμένες υλικές ζημιές» λέει η εταιρεία
Βόμβα στη Hellenic Train