Ελλάδα

Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Αυτή ήταν η ορατότητα την ώρα της τραγωδίας

Το φορτηγό συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα κάτω από αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες πολύ πυκνής ομίχλης και στη συνέχεια έπεσε πάνω στο κουβούκλιο των διοδίων Πολυμύλου, διαλύοντάς το

Η ομίχλη που επικρατούσε ήταν τόσο πυκνή στο σημείο που έγινε το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό που δεν μπορούσε να δει κανείς σε λίγα μέτρα. Μέσα σε αυτό το πέπλο που σκέπαζε την περιοχή συνέβη η διπλή τραγωδία.

Με την ορατότητα να είναι σχεδόν μηδενική σε αυτό το σημείο στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κοζάνης, σημειώθηκε χθες (15.04.20925) το τροχαίο δυστύχημα.

Το φορτηγό συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα κάτω από αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες πολύ πυκνής ομίχλης και στη συνέχεια έπεσε πάνω στο κουβούκλιο των διοδίων Πολυμύλου, διαλύοντάς το.

Μέσα στο καμένο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο 72χρονος και η 69χρονη σύζυγός του, που κατευθύνονταν στην Κοζάνη για τις γιορτές του Πάσχα.

Το άτυχο ζευγάρι μόλις πριν λίγες ώρες είχε φτάσει από την Ελβετία όπου ήταν ο τόπος της μόνιμης διαμονής του.

Την ίδια στιγμή, ο 34χρονος οδηγός του ενός εκ των αυτοκινήτων που ενεπλάκησαν στο τροχαίο δυστύχημα πήρε νωρίτερα σήμερα (16.04.2025) εξιτήριο.

 

Ο 34χρονος νοσηλευόταν από χθες στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο της Κοζάνης, ελαφρά τραυματισμένος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπό συνθήκες χαμηλής ορατότητας, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, στις 4 χθες το απόγευμα, έγινε το τροχαίο στα διόδια Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα δύο άτομα να απανθρακωθούν και ακόμη πέντε να τραυματιστούν.

Ένα φορτηγό που οδηγούσε Ουκρανός υπήκοος συγκρούστηκε με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία περίμεναν να περάσουν από τα διόδια με τη χρήση e-pass.

Προηγήθηκε σύγκρουση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, όταν το φωτοκύτταρο των διοδίων δεν ενεργοποιήθηκε και ένας από τους οδηγούς έκανε όπισθεν για να δοκιμάσει ξανά. Το δεύτερο όχημα δεν πρόλαβε να φρενάρει, με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή σύγκρουση. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το φορτηγό προσέκρουσε με δύναμη στα σταματημένα οχήματα και κατέληξε μαζί τους στο κουβούκλιο των διοδίων, τραυματίζοντας ελαφρά και την υπάλληλο που βρισκόταν εντός.

Μετά την πρόσκρουση, τα οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Οι δύο επιβάτες του μεσαίου οχήματος εγκλωβίστηκαν και απανθρακώθηκαν. Οι υπόλοιποι επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Βέροιας και Κοζάνης, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι δύο σοροί.

Αυτόπτης μάρτυρας που –ευτυχώς- πέρναγε από το αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού όπου έγινε το τροχαίο δυστύχημα, περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή λόγω της έντονης ομίχλης αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν μετά τη σύγκρουση του φορτηγού πάνω στο αυτοκίνητο των του ζευγαριού που απανθρακώθηκε.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ από Βέροια και Κοζάνη, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκε και η Τροχαία. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και πρόκειται να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Η φωτιά που ξέσπασε κατέστρεψε και τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού διοδίων. Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα βίντεο αποθηκεύονται σε κεντρικό server και καταβάλλεται προσπάθεια ανάκτησης του υλικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4