Site icon NewsIT

Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πατρών Κορίνθου: Στο μικροσκόπιο η θέση στάθμευσης του φορτηγού

12.09.2024 | 13:53
Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πατρών Κορίνθου: Στο μικροσκόπιο η θέση στάθμευσης του φορτηγού

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr σχετικά με το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Κορίνθου, με θύματα έναν 78χρονο οδηγό αυτοκινήτου και την 75χρονη σύζυγό του.

Το αυτοκίνητο του ηλικιωμένο ζευγαριού κυριολεκτικά «καρφώθηκε» στο πίσω μέρος φορτηγού, με αποτέλεσμα οδηγός και συνοδηγός να βρουν ακαριαίο θάνατο. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης, που το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα σιδερικών από το τροχαίο. «Ήταν αδύνατον να βγει κάποιος ζωντανός από εκεί», αναφέρουν στο newsit.gr άτομα που βρέθηκαν στο σημείο, κατά τον απεγκλωβισμό του ζευγαριού στην Πατρών – Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από την αναφορά της Τροχαίας για το περιστατικό, το αυτοκίνητο του ζευγαριού φέρεται να έχασε τον έλεγχο πριν συγκρουστεί με το φορτηγό, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε προηγηθεί πρόσκρουση στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του αυτοκινητόδρομου.

«Το αυτοκίνητο εξετράπη αρχικά αριστερά της πορείας του, προσκρούοντας στα σιδερένια κιγκλιδώματα και εν συνεχεία προσέκρουσε στο φορτηγό, το οποίο ήταν σταθμευμένο δεξιά, σε είσοδο του χώρου στάθμευσης – WC», αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Τροχαίας.

Παράνομη η στάθμευση στις διαγραμμίσεις

Η έρευνα της Τροχαίας είναι σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη. Ένα από τα στοιχεία που εξετάζονται είναι η θέση στην οποία είχε σταθμεύσει το φορτηγό, ήταν νόμιμη. Το φορτηγό είχε σταθμεύσει στην είσοδο του χώρου στάθμευσης, δίπλα στα σιδερένια κιγκλιδώματα, όπου υπάρχει διαγράμμιση τύπου «ζέβρα».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της τραγωδίας:

«Η στάθμευση σε σημείο με τέτοια διαγράμμιση απαγορεύεται. Πρέπει να λογίζουμε αυτά τα σημεία σαν να είναι ένας τοίχος. Οι “ζέβρες” εξυπηρετούν κάτι συγκεκριμένο, το πλαίσιο κίνησης του αυτοκινήτου. Στάθμευση σε ένα τέτοιο σημείο είναι εντελώς παράνομη», αναφέρει στο newsit.gr o εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, Γιώργος Καραμέρης.

«Κοιμόταν και άκουσε ένα “γκαπ”»

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ο οδηγός στάθμευσε εκεί για να κοιμηθεί, όπως είπε στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης του φορτηγού. Μάλιστα, αντιλήφθηκε τι συνέβη όταν άκουσε τον θόρυβο της πρόσκρουσης και βγήκε από το όχημα.

«Ο οδηγός ήταν σε παρκίδα, είχε σταθμεύσει και κοιμότανε ο άνθρωπος και ξαφνικά, μετά από παύση δύο ωρών, ακούει ένα γκαπ, κατεβαίνει κάτω και βλέπει το αυτοκίνητο καρφωμένο στο βαγόνι. Κοιμότανε, ήταν σταματημένο το αυτοκίνητο μέσα στη παρκίδα που έχουν οι τουαλέτες στην εθνική οδό. Τον πήγαν στο νοσοκομείο. Αυτός τραντάχτηκε. Το βαγόνι πίσω το έχει καταστρέψει με το χτύπημα που πήγε, με τη φόρα. Δεν χτύπησε, κοιμόταν ο άνθρωπος», αναφέρει στο newsit.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version