Παρασκευή, 13 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί αφαίρεσαν το έμβρυο μετά τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί αφαίρεσαν το έμβρυο μετά τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην 34χρονη έγκυο που έχασε το μωρό στο τραγικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, όταν ασυνείδητος οδηγός την παρέσυρε μαζί με το σύζυγό της και το μόλις δυο ετών παιδάκι τους.

Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύεται η 34χρονη μετά το τροχαίο καθώς είχαν ανευρεθεί αρνητικοί παλμοί του εμβρύου που κυοφορούσε και αποφασίστηκε η επέμβαση για τον τερματισμό της κύησης κ την αφαίρεση του εμβρύου από τη μήτρα.

Η ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως και ο σύζυγός της ενώ ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο είναι καλά στην υγεία του.

Να σημειωθεί πως ο 46χρονος οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης τη στιγμή του σοκαριστικού ατυχήματος. 

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας απήγγειλε στον οδηγό δίωξη για κακούργημα. Ο 46χρονος φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού.
Οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.
Σε βάρος του 46χρονου, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».
Ο άνδρας παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα. Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις