Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τσεκούρι 13% στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων ζητάει η ΕΣΕΕ

Τσεκούρι 13% στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων ζητάει η ΕΣΕΕ

Μαύρα μαντάτα για  500.000 εμποροϋπαλληλους. Οι έμποροι ζητάνε να γίνει μείωση 13% στο μισθό τους. Τι λέει στο Newsit o πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. Κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Ενας ακόμη κλάδος εργαζομένων μπαίνει στην πρέσα και έρχεται αντιμέτωπος με νέα μείωση μισθού καθώς σήμερα λήγει η μετενέργεια που προβλέπεται από το νόμο για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

Μείωση μισθού 13% ζητάνε οι έμποροι

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης “η συλλογική σύμβαση του εμπορίου λήγει σήμερα και δυστυχώς φτάσαμε στο παρά ένα για να ζοριστούμε όλοι να βρούμε μια λύση. Ακόμη και αν δε βρεθεί αυτή η λύση σήμερα εμείς προτείνουμε να υπογράψουμε ένα πρωτόκολλο διαπραγμάτευσης για το επόμενο δίμηνο, να κάτσουμε σε έναν κοινωνικό διάλογο που όχι μόνο θα συμφωνήσουμε αλλά θα σχεδιάσουμε μια νέα εθνική κλαδική του εμπορίου που θα έχει ισχύ από 1/1/2014.

“Η μείωση που λέμε εμείς του 13%, μέσω των ατομικών συμβάσεων θα γίνει μείον 32%” λένε οι έμποροι

Οταν ο βασικός μισθός της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης ηταν 751 ευρώ του εμπορίου ήταν 918 ευρώ το μήνα, δηλαδή συν 18% επιπλέον του βασικού μισθού της εθνικής σύμβασης λέει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Σήμερα που η εθνική γενική συλλογική σύμβαση είναι 586 ευρώ και ο μισθός του εμποροϋπαλλήλου είναι 860 ευρώ, η διαφορά είναι 32%. Αυτό που προτείνουμε είναι ο εμποροϋπάλληλος να παίρνει μισθό 751 ευρώ, δηλαδή 18% πάνω από τον βασικό της γενικής συλλογικής σύμβασης” ειπε τέλος ο κύριος Κορκίδης.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIT ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ:

Κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα μεταξύ εργοδοτών και εμποροϋπαλλήλων

Οπως ειναι φυσικό οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν έντονα στη μείωση μισθού ωστόσο θα προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύεσων. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 6.00 το απόγευμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον αέρα οι μισθοί για 500.000 εμποροϋπαλλήλους – Μείωση 13% ζητούν οι έμποροι

Βόμβα από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ: Μειώστε 13% τους μισθούς 500.000 εμποροϋπάλληλων!

Όχι” στη μείωση μισθών στο εμπόριο είπαν οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι – Ελλάδα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις μόνο για… μαθηματικά μυαλά! Τέσσερις οι αναγραφόμενες τιμές στα προϊόντα!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε