Site icon NewsIT

Τσιγκράδο: Η παραλία με την πινακίδα «Η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη»

16.07.2024 | 07:01
Τσιγκράδο: Η παραλία με την πινακίδα «Η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη»

The famous Tsigrado beach with crystal clear waters and rocks. Great place for snorkeling. Milos island, Greece. High quality photo

Υπάρχουν εκατοντάδες παραλίες στην Ελλάδα οι οποίες δεν είναι τόσο εύκολες στην πρόσβαση και για τις οποίες συχνά χρειάζεται αρκετό περπάτημα ή ακόμη και κάποιο σκάφος για να φτάσεις εκεί.

Μπορεί η πρόσβαση σε αυτές να είναι δύσκολη αλλά είναι γεγονός ότι σε αποζημιώνουν τα – συνήθως – κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά αλλά και το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές δε θα συναντήσεις εκεί πολυκοσμία. Σε κάποιες μπορεί να απολαύσεις ακόμη και… ιδιωτικό μπάνιο.

Κάποιες παραλίες, ωστόσο, φημίζονται και για το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλείς και σίγουρα όχι για οικογένειες. Όπως φαίνεται κάποιες έχουν και την ανάλογη σήμανση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια παραλία στο Αιγαίο η οποία έχει και πινακίδα η οποία αναγράφει: «Η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη». Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν και ως την πιο επικίνδυνη παραλία του Αιγαίου και όχι άδικα.

Ο λόγος για την παραλία Τσιγκράδο στη Μήλο η οποία έχει εξωτική και άγρια ομορφιά αλλά και την ιδιαίτερη πινακίδα που σε προειδοποιεί πριν κατέβεις εκεί. Και φυσικά κατεβαίνεις… δική σου ευθύνη!

Η συγκεκριμένη παραλία, λοιπόν, το Τσιγκράδο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου παρά το γεγονός ότι έχει την συγκεκριμένη πινακίδα και αυτό λόγω της μεγάλης ομορφιάς της.

Όταν φτάσεις εκεί θα διαπιστώσεις ότι ενώ είναι προσβάσιμη έως ένα σημείο με το αυτοκίνητο, έπειτα για να φτάσεις κάτω στην αμμουδιά και να απολαύσεις το νερό θα πρέπει να κατέβεις από μια ξύλινη σκάλα, περνώντας μέσα από ένα στενό άνοιγμα βράχων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version