Ελλάδα

Τσικνοπέμπτη 2017: Γνωρίζετε γιατί τσικνίζετε;

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και όλοι ετοιμαζόμαστε για το παραδοσιακό τσίκνισμα.

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης την δέυτερη εβδομάδα των αποκριών και παραδοσιακά καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Τα πιο παλιά χρόνια το ζήτημα δεν ήταν να ψηθεί το κρέας αλλά να τσικνιστεί το σπίτι. Οι νοικοκυρές λοιπόν, προκειμένου να μυρίσει το σπίτι βούτυρο έψηναν μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο ή σιμιγδαλένιο χαλβά.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και ποτού που συνοδεύουν το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης είναι χαρακτηριστικά της ημέρας.  Σύμφωνα με την παράδοση σχετίζονται με την ευφορία της γης και συνδυάζονται με τον χριστιανισμό, οπότε και σηματοδοτούν την προετοιμασία για τη Μεγάλη Σαρακοστή.

Οι μυρωδιές από την κουζίνα ξορκίζουν το κακό και φέρνουν κόσμο στο σπίτι.
 

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του Βασίλη Καλογήρου - Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
«Δεν μας έχουν δώσει κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα στην εγκληματική ενέργεια» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου
Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Βασίλη Καλογήρου στον Τύρναβο