Γραπτά, πλέον, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας.
Σήμερα, Παρασκευή, 29.05.2020, ο κ. Τσιόδρας εξέδωσε ανακοίνωση, κάτι που θα συμβαίνει μέχρι και το τέλος του μήνα καθημερινά, ενώ από τον Ιούνιο η ενημέρωση θα γίνεται -επίσης γραπτώς- μια φορά την εβδομάδα.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως υπάρχουν νέα κρούσματα κορονοϊού και συνολικά.
Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας
Ανακοινώνονται 5 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1 εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2909*, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Click4more: Επίσημο – Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα μετά το «αντίο»
Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174844 κλινικά δείγματα.
* Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αναθεωρηθεί, κατόπιν ελέγχου των δεδομένων.
Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό”.
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.