Ελλάδα

Τζανάκης: Σήμερα ή αύριο θα αγγίξουμε τα 5.000 κρούσματα κορονοϊού

Μια εφιαλτική πρόβλεψη και χωρίς να έχουν μπει ακόμα τα self test στην ζωή μας έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Είπε μιλώντας στο OPEN ότι σήμερα ή αύριο αναμένεται να σπάσουμε το ρεκόρ κρουσμάτων και υπογράμμισε ότι ίσως να δούμε αποκλιμάκωση μετά της 15 Απριλίου. Ο καθηγητής είπε ότι αναμένεται να αγγίξουμε τα 5.000 κρούσματα κορονοϊού.

Για την παράταση του lockdown, που κρατά κλειστά τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη τόνισε: «Οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Αν αποδεχτούμε ότι δεν επηρεάζει τους ιικούς δείκτες, τότε η απόφαση αυτή (σ.σ.: για το λουκέτο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) πρέπει να ανατραπεί» είπε ο καθηγητής.

«Είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να πάει στο εξοχικό του να αποσυμφορηθούν το κέντρο και οι αστικές περιοχές. Ευτυχώς, δόθηκε η εντολή ο κόσμος να βγαίνει έξω τα Σαββατοκύριακα. Χάρηκα πάρα πολύ που είδα τον κόσμο να είναι έξω. Αυτό τον βοηθά να τηρεί τα μέτρα καλύτερα και τις καθημερινές», τόνισε.

Για την εστίαση και το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων, είπε ότι «είναι μια ρεαλιστική και ωφέλιμη για την πανδημία, καθότι θα μετατρέψει μια άκρως ανασφαλή κοινωνική συμπεριφορά σε πιο οργανωμένη, πιο φορμαρισμένη και πιο ασφαλή κοινωνικότητα» και πρόσθεσε πως είμαι κι εγώ θιασώτης του να κλειστούμε στα σπίτια, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού, «εφόσον είναι για εξοχικά, ναι. Ισως μπορούμε να δούμε κάποιους κανόνες για απαγόρευση σε άκρως επιβαρυμένες περιοχές, ή ακόμα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και με τα self test, έτσι ώστε να ζήσουμε μια κανονικότητα με τον κορονοϊό μέχρι να τον νικήσουμε πλήρως».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί 25% έως το έτος 2070 – Οι συνέπειες της δημογραφικής κρίσης και οι πιθανές λύσεις
«Αν η νέα γενιά αποφασίσει ότι δεν θέλει να κάνει παιδιά, η σύνταξη στο μέλλον θα είναι μηδέν», η δραματική επισήμανση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου
Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας
Πρώην ποδοσφαιριστής διακινούσε την κοκαΐνη που εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες – Τα «μπλουζάκια» και οι διάλογοι των συναλλαγών
Από τις χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή με παραγγελίες και τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, αποκαλύπτεται ότι η πελατεία αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές και γνωστούς ηθοποιούς
Το φορτίο κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά
«Οι πολιτικές πλάτες και η βροχή δεν ξέπλυναν τίποτα» ξεσπά ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων στη Μάνδρα - «Ποιος θα πληρώσει για τους 25 νεκρούς;»
«Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, η αυτοδιοίκηση, τα υπουργεία, όλοι όσοι είχαν ευθύνη πριν το 2017, παρέμειναν στο απυρόβλητο» τονίζει ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων Μάνδρας
Η φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 1