Ελλάδα

Βάσεις 2021: Έτσι θα διαμορφωθούν φέτος – «20.000 δεν θα καταθέσουν μηχανογραφικό»

Τις τάσεις που θα διαμορφωθούν στις βάσεις από τις φετινές Πανελλήνιες αναλύει στο newsit.gr, o εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Χατζητέγας, ο οποίος ταυτόχρονα αναφέρει ότι περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι δεν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο.

Τα όρια εισαγωγής σε σχολές του πρώτου και του δεύτερου επιστημονικού πεδίου εμφανίζουν πτωτικές τάσεις, ενώ αντιθέτως στο τρίτο και στο τέταρτο πεδίο αυξητικές τάσεις. «Αυτό που ενδιαφέρει άμεσα τους υποψηφίους είναι ποιο είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία μπορεί και προκύπτει μέσα από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας», λέει στο newsit.gr ο εκπαιδευτικός.

Οι πτώσεις και οι αυξήσεις

Στη συνέχεια ο κ. Χατζητέγας, δίνει την εικόνα που αποτυπώνεται αυτή τη στιγμή στις βάσεις και των τεσσάρων επιστημονικών πεδίων.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων.

anthropistikon

Αντιθέτως θα υπάρχει πτώση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει και από πολύ ψηλά, όπως στις σχολές της Νομική και της Ψυχολογίας.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο εξαιτίας, της μικρότερης συμμετοχής διαγωνιζομένων κατά 15% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενδεχομένως να υπάρξουν στις θετικές σπουδές πτωτικές τάσεις των βάσεων.

thetikon

Οι υποψήφιοι στο τρίτο και στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο ήταν οριακά περισσότεροι σε σχέση με την περσινή χρονιά, οπότε αναμένονται αυξήσεις των βάσεων στις σπουδές Υγείας Οικονομίας και Πληροφορικής.

ygeias

oikonomias

Συμπλήρωση μηχανογραφικού

Όσον αφορά τώρα τις βαθμολογίες βάσει των οποίων οι υποψήφιου θα μπορούν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό, αυτές σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό Γιώργος Χατζητέγας διαμορφώνονται ως εξής: Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών τη δυνατότητας συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου θα έχουν όσοι έχουν γράψει κατά μέσο όρο και στα τέσσερα μαθήματα πάνω από 8,9.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο των θετικών, το όριο για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίο τοποθετείται στο 9,57. Όσοι διαγωνιζόμενοι έχουν μικρότερες βαθμολογίες δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό. Οι υποψήφιοι του τρίτου επιστημονικού πεδίου στο τομέα των σπουδών Υγείας θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει ως μέσο όρο των τεσσάρων μαθημάτων το 9,7.

Στο τέταρτο πεδίο τα παιδιά που διαγωνίστηκαν στον προσανατολισμό της Οικονομίας και της Πληροφορικής, χρειάζονται μέση επίδοση της τάξεως του 8,29.

Πάνω από 20.000 δε θα μπορέσουν να το συμπληρώσουν 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Χατζητέγας στο newsit.gr τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν το πρώτο μηχανογραφικό δελτίο, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να ξαναδώσουν εξετάσεις ή να αναζητήσουν κάποια άλλη διέξοδο σπουδών.

«Όταν θα έχουμε και την κλιμάκωση των μορίων θα μπορούμε να είμαστε ακριβέστερο για να δούμε πού θα υπάρχουν άνοδοι και πού θα υπάρχουν πτώσεις επακριβώς σε διάφορες περιοχές της βαθμολογικής κλίμακας», συμπληρώνει ο κ. Χατζητέγας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε σκάφος στο λιμάνι του Βόλου
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την πλήρη κατάσβεση, ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή και οι υπηρεσίες του ΟΛΒ (Οργανισμού Λιμένος Βόλου), προκειμένου να συμβάλουν στην ασφάλεια του χώρου
Φωτιά σε σκάφος
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα