Πέμπτη, 21 Νοε.
17oC Αθήνα

Βάσεις 2021 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΟΠΛΑ – ΣΜΥ ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ.

Βάσεις 2021 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΟΠΛΑ – ΣΜΥ ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ.

ΒΑΣΕΙΣ 2021 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΟΠΛΑ ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. – ΣΜΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2021 – ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι Βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2021. Στο newsit.gr οι Βάσεις 2021 και τα μόρια για όλα τα τμήματα και τις σχολές.

ΒΑΣΕΙΣ 2021 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΟΠΛΑ ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. στο ΣΜΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2021 – ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 έμαθαν σήμερα τα μόρια εισαγωγής, καθώς ανακοινώθηκαν και επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των Βάσεων 2021. Σήμερα, οι χιλιάδες υποψήφιοι θα γνωρίζουν αν κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα ή θα ξαναδοκιμάσουν στις Πανελλήνιες τη νέα χρονιά.

Τα μόρια για εισαγωγή στη σχολή ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΟΠΛΑ – ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. στο ΣΜΥ (Κωδικός σχολής στο μηχανογραφικό 0862), είναι 12.197 μόρια (Επιστημονικό πεδίο 2), με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 11.98. Ο πρώτος επιτυχών συγκέντρωσε 15.352 μόρια, ενώ η σχολή ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΟΠΛΑ έχει 152 θέσεις.

Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 μπορούν να δουν τα μόρια εισαγωγής, καθώς ανακοινώθηκαν επίσημα από το Yπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για τις Βάσεις 2021, ενώ μπορούν να δουν και σε ποια σχολή πέρασαν μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου στο https://results.it.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός εισακτέων, σύμφωνα με το υπουργείο, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415 ενώ οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι από 100.000.

Τέλος, αύξηση θέσεων σημειώνεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε Τμήματα «με αναμενόμενη αύξηση της απορρόφησης των αποφοίτων τους από την αγορά εργασίας», όπως π.χ. στα Τμήματα Επιστημών Αγωγής στην Πρώιμη και Παιδική Ηλικία, στα Τμήματα Νηπιαγωγών, στα Τμήματα Πληροφορικής, στην Κτηνιατρική, επισημαίνει το υπουργείο.

Η μεγαλύτερη, όμως, μείωση καταγράφεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από 7.020 πέρυσι στις 6.283 θέσεις, λόγω συγχωνεύσεων τμημάτων του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις