Σάββατο, 24 Αυγ.
31oC Αθήνα

Βασίλης Κικίλιας: «Παρά τον κίνδυνο για πυρκαγιές, η ευαισθησία των πολιτών έφερε αποτέλεσμα» – Στις 26 οι φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Βασίλης Κικίλιας: «Παρά τον κίνδυνο για πυρκαγιές, η ευαισθησία των πολιτών έφερε αποτέλεσμα» – Στις 26 οι φωτιές το τελευταίο 24ωρο
EUROKINISSI

Στις 26 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο αναφέρεται σε ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Με ένα post στο «X», ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι η ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών ήταν εμφανής, αφού σήμερα Παρασκευή (23.08.2024) ο κίνδυνος για πυρκαγιές ήταν ιδιαίτερα αυξημένος λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων. Ωστόσο, ο αριθμός των εστιών ήταν χαμηλότερος σε σχέση με αντίστοιχα επικίνδυνες μέρες.

«Παρότι σήμερα ο κίνδυνος για φωτιές σε αρκετές περιοχές της χώρας ήταν πολύ υψηλός, η ευαισθητοποίηση και η προσοχή των πολιτών έφερε αποτελέσματα. Ο αριθμός των πυρκαγιών παρέμεινε στις 26 το τελευταίο 24ωρο.

Ωστόσο σε 8 από αυτές χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων, ενώ 2 ξέσπασαν στην Αττική κοντά σε οικισμούς: Η πρώτη στον Άγιο Ιωάννη στα Σπάτα και η δεύτερη στην Παιανία. Με άμεση επέμβαση εναέριων και επίγειων δυνάμεων, ελέγχθηκαν σε μόλις 20 λεπτά. Το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν πολύ ισχυροί, επομένως απαιτείται ύψιστη προσοχή», έγραψε ο υπουργός στην ανάρτησή του.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Σε 26 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 19 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Ανθέων στην Παιανία Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.10 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις