Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας στο Reuters: «Ανοίγουμε νωρίτερα την τουριστική σεζόν λόγω μεγάλης ζήτησης»

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει επίσημα τον Μάρτιο, νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, και ότι υπάρχουν «θετικές ενδείξεις» για ένα καλό καλοκαίρι φέτος.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, θέλουν να παρατείνουν την περίοδο (από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο)».

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τον ελληνικό τουρισμό», είπε σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο κ. Κικίλιας αρνήθηκε να δώσει κάποια πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά, λέγοντας μόνο ότι θα είναι καλύτερη από το 2021.

Η Ελλάδα ξεπέρασε τον στόχο της για τα έσοδα το 2021, το οποίο ο υπουργός επικαλέστηκε «ως θετική ένδειξη για αισιοδοξία». Ο ίδιος υπογράμμισε στο βρετανικό πρακτορείο πως «η θερινή σεζόν ξεκινά για εμάς φέτος την 1η Μαρτίου» και πως υπάρχει ήδη ζήτηση για ταξίδια.

«Ύστερα από την τεράστια κρίση της παγκόσμιας δημόσιας υγείας, ο κόσμος τείνει να θέλει να ταξιδέψει, να απολαύσει τις διακοπές του, να ξοδέψει χρήματα και νομίζω ότι η Ελλάδα είναι σε ευνοϊκή θέση εκκίνησης», δήλωσε ο έλληνας υπουργός.

«Ναι, η πανδημία συνεχίζει να υπάρχει αλλά έχουμε τα όπλα να την αντιμετωπίσουμε –εμβολιασμός, νέα φάρμακα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελική ευθεία για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων – Οι ημερομηνίες ορόσημα της σχολικής χρονιάς
Το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς θα «χτυπήσει» στις 16 Μαΐου στα λύκεια και στις 28 Μαΐου στα γυμνάσια - Το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα λήξει στις 13 Ιουνίου 2025
Πανελλήνιθες εξετάσεις
Καιρός σήμερα: Μέχρι τους 26 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο – Βροχές στα ηπειρωτικά, καταιγίδες σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ
Άνθρωποι περπατούν με ομπρέλες στη βροχή