Κυριακή, 29 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Βατόπουλος: Υγειονομικά ασφαλής η παράταση του lockdown

Βατόπουλος: Υγειονομικά ασφαλής η παράταση του lockdown
Φωτογραφία Αρχείου

Την εκτίμηση ότι υγειονομικά ασφαλές είναι να πάμε σε παράταση του lockdown εξέφρασε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (17/2), ο καθηγητής Μικροβιολογίας υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία και οι μεταλλάξεις θα κρίνουν το lockdown, ενώ προτεραιότητα στην επιτροπή αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά με το αν θα είναι το τελευταίο lockdown ο ίδιος σημείωσε «Ας ελπίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο lockdown».

Click4more: Αττική: Μόνο 19 διαθέσιμες ΜΕΘ κορονοϊού στο λεκανοπέδιο, «μεταμορφώνοται» κι άλλες κλινικές

Η πιθανότητα παράτασης των μέτρων πέραν της 28ης Φεβρουαρίου φαίνεται πως είναι ακόμα στο τραπέζι των ειδικών, οι οποίοι περιμένουν ότι από την επόμενη θα υπάρχει πτώση κρουσμάτων. Επιπλέον, ευελπιστούν ότι η κακοκαιρία αυτή τη φορά μπορεί και να λειτουργήσει βοηθητικά ως προς τη μείωση της διασποράς, κρατώντας τον κόσμο σε απομόνωση.

Click4more: Κορονοϊός: Αλλαγές στα ραντεβού για το εμβόλιο φέρνει η «Μήδεια» – Ποια αναβάλλονται σήμερα

Σημειώνεται ότι η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ την Τρίτη κατέγραψε σημαντική αύξηση των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, φθάνοντας τους 309. Τα νέα κρούσματα ήταν 1.121, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 173.905. Τα 523 ήταν στην Αττική και τα 114 στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, 29 συνάνθρωποί μας να προστέθηκαν στη «μαύρη λίστα», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα μας σε 6.181 από την έναρξη της πανδημίας.

Τα παραπάνω στοιχεία ανησυχούν τους ειδικούς διότι τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική, τείνουν να γεμίσουν. Ενδεικτικό είναι ότι ο μέσος όρος εισαγωγών του τελευταίου επταημέρου έφτασε τους 224 ασθενείς. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις