Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Βιαιοπραγία πρώην υπουργού σε υπάλληλο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος καταγγέλλει η ΟΣΕΥΠΕ

Βιαιοπραγία πρώην υπουργού σε υπάλληλο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος καταγγέλλει η ΟΣΕΥΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) καταγγέλλει περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από πρώην υπουργό της κυβέρνησης σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες σε πύλη εξόδου. Όλα ξεκίνησαν με τον πρώην υπουργό να μπερδεύει τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Ο πρώην υπουργός ταξίδευε από την Αθήνα σε έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκε τελικά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, άρχισε να φωνάζει. Μάλιστα, φέρεται να χτύπησε με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου, το οποίο μάλιστα έπεσε λιπόθυμο από το χτύπημα στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να ζητούν τη συνδρομή της αστυνομίας.

Όμως ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης, ακόμη και μπροστά στους αστυνομικούς συνέχισε να βρίσκεται σε ένταση,  απειλώντας έναν δόκιμο πως θα τον μεταθέσει και λέγοντας σε όσους επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν «μη με ακουμπάτε, έχω ασυλία». Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως το περιστατικό έχει βιντεοσκοπηθεί.

Ο ΟΣΕΥΠΕ, με δελτίο τύπου ζητάει τη διερεύνηση του περιστατικού καθώς και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για πτήσεις από την Αθήνα προς την Κρήτη. Ταυτόχρονα, ζητάει από τον εμπλεκόμενο πρώην υπουργό, αν αναγνωρίζει τον εαυτό του, να αναλάβει την ευθύνη και να βρει το πολιτικό θάρρος ώστε να επιβεβαιώσει ο ίδιος το περιστατικό.

Επίσης, καλεί την αεροπορική εταιρεία να ενεργήσει προς όφελος του εργαζομένου και όχι προς όφελος του πολιτικού προσώπου.

Η ΟΣΕΥΠΕ αναφέρει πως αν χρειαστεί θα επανέλθει στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία και ζητάει από όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις