Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που άδειαζε σπίτια: Οι κλέφτες έκαναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που άδειαζε σπίτια: Οι κλέφτες έκαναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Έμπαιναν σαν κύριοι στα σπίτια, σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων όπως η Βούλα, η Γλυφάδα, η Βάρη και η Βουλιαγμένη και… τα άδειαζαν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Το τελευταίο δίμηνο οι κλέφτες «δούλευαν» ασταμάτητα, μέχρι που η δράση τους έφτασε στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κλέφτες, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενοι την ύπαρξη βλάβης (διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβη του ασανσέρ της πολυκατοικίας), έμπαιναν στα σπίτια στα Νότια Προάστια και στη συνέχεια έκλεβαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών με σκοπό τη σύλληψη της συγκεκριμένης συμμορίας.

Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από το μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους (2024), έκαναν συστηματικά κλοπές σε σπίτια στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Γλυφάδας Αττικής, με μεγάλα οικονομικά κέρδη.

Πώς «δούλευε» η σπείρα

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, πρωινές και μεσημεριανές ώρες, αναζητούσαν ηλικιωμένα άτομα στις συγκεκριμένες περιοχές και μόλις τα εντόπιζαν, τη στιγμή που επέστρεφαν στα σπίτια τους ή χτυπώντας τα κουδούνια τους, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με χειρουργική μάσκα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενοι την ύπαρξη βλάβης (διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβη του ασανσέρ), έμπαιναν μέσα.

Στη συνέχεια, οι δράστες με διάφορες προφάσεις (έλεγχο στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού ή στις οικιακές συσκευές και συγκέντρωση χρηματικών ποσών και χρυσαφικών σε αλουμινόχαρτο για να μην καταστραφούν), αποπροσανατόλιζαν τα θύματα, ενώ στο σπίτι έμπαιναν οι συνεργοί τους, οι οποίοι αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Είναι χαρακτηριστικές οι παρακάτω εικόνες, από τον τρόπο που λειτουργούσαν οι κλέφτες:

Από την ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, (καταθέσεις μαρτύρων, αναγνώριση δραστών από θύματα, αναλύσεις βιντεοληπτικών υλικών κτλ ταυτοποιήθηκαν τέσσερα από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, σε συνολικά οκτώ αξιόποινες πράξεις κλοπής (6 τετελεσμένες και 2 σε απόπειρα).

Από αυτούς συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 35 και 40 ετών…

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις