Κυριακή, 15 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Βίντεο με επικίνδυνες «κόντρες» στην παραλιακή: Τρεις συλλήψεις – Έχασαν το δίπλωμα και θα ξαναδώσουν εξετάσεις

Βίντεο με επικίνδυνες «κόντρες» στην παραλιακή: Τρεις συλλήψεις – Έχασαν το δίπλωμα και θα ξαναδώσουν εξετάσεις
astynomia.gr

Οι αυτοσχέδιοι αγώνες, η υπερβολική ταχύτητα και οι σούζες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην παραλιακή, καθώς ασυνείδητοι οδηγοί θεωρούν πως ο κεντρικός δρόμος των νοτίων προαστίων είναι πίστα αγώνων και συνεχίζουν απτόητοι τις κόντρες

Ρεπορτάζ του Alpha δείχνει όλα όσα συμβαίνουν το βράδυ στην παραλιακή. Αυτοκίνητα κάνουν κόντρες, μηχανάκια σούζες με τους κατοίκους να τρέμουν να βγουν στον κεντρικό δρόμο τα βράδια.

Παρά τα αμέτρητα τροχαία δυστυχήματα κάποιοι φαίνεται πως δεν βάζουν μυαλό. Στο βίντεο που παρουσιάζει ο Alpha φαίνονται τρεις οδηγοί αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού σε ένα φανάρι. Μόλις το φανάρι γίνεται πράσινο οι τρεις οδηγοί ξεκινούν τις κόντρες και εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα από την κάμερα. 

Λίγο αργότερα μηχανάκια κάνουν σούζες, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως φοβούνται να βγουν το βράδυ στην παραλιακή.

 

Πήραν διπλώματα οδήγησης οι αστυνομικοί

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία όχι μόνο αφαίρεσε τα διπλώματα οδήγησης τριών οδηγών που συμμετείχαν σε κόντρες, αλλά τους υποχρεώνει σε εκπαίδευση και επανεξέταση για να πάρουν πίσω τα διπλώματά τους, αφού συμπλήρωσαν το point system.

Στο πλαίσιο των 2.654 ελέγχων που διενεργήθηκαν στην Αττική, συνελήφθησαν πέντε άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 805 παραβάσεις, εκ των οποίων ενδεικτικά 42 για μέθη, 34 για υπερβολική ταχύτητα, 25 για επικίνδυνους ελιγμούς και δεκατρείς για φωτεινούς σηματοδότες.

Επιπλέον συνελήφθησαν τρεις άντρες οδηγοί κατηγορούμενοι για επικίνδυνη οδήγηση.

Οι τρεις κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν να οδηγούν επικίνδυνα κατά μήκος της Λ. Βουλιαγμένης, από την περιοχή της Βούλας έως τη Γλυφάδα, πραγματοποιώντας κόντρες.

 

Στους οδηγούς των οχημάτων επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.300 ευρώ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του κάθε οχήματος και η άδεια οδήγησης των οδηγών, ενώ λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων από το σύστημα ελέγχου της συμπεριφοράς των οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.) πόντων, οι άδειες ικανότητας οδήγησής τους θα επαναχορηγηθούν κατόπιν εκπαίδευσης και επανεξέτασής τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις