Site icon NewsIT

Βίντεο – ντοκουμέντα από τη σύλληψη του 39χρονου Αλβανού με τα όπλα και τα εκρηκτικά στην οδό Σωκράτους

11.10.2024 | 19:36
Βίντεο – ντοκουμέντα από τη σύλληψη του 39χρονου Αλβανού με τα όπλα και τα εκρηκτικά στην οδό Σωκράτους

Συναγερμός στην Ασφάλεια Αττικής έχει σημάνει για την περίεργη υπόθεση του 39χρονου σεσημασμένου Αλβανού κακοποιού, που συνελήφθη στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αναλυτές της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν την πλαστική εκρηκτική ύλη, τους πυροκροτητές και το παλιό Tocarev, που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του 39χρονου κακοποιού από την Αλβανία.

Η τυχαία σύλληψη, το μεσημέρι της Παρασκευής (11.10.2024), στην οδό Σωκράτους, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ίσως ξετυλίξει το κουβάρι, μίας ομάδας που ετοίμαζε εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο 39χρονος είχε μπει στα ραντάρ της ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις προστασίας νυχτερινών κέντρων, βομβιστικές και εκρηκτικά χτυπήματα και γενικότερα για ενεργό δράση στη μαφία της νύχτας στην Αθήνα.

Το μπλόκο στο κέντρο της Αθήνας έγινε από τους αστυνομικούς που θεώρησαν ύποπτο το αυτοκίνητο για υπόθεση ναρκωτικών και αφού το ακινητοποίησαν και το έκαναν «φύλλο και φτερό», εντόπισαν το Tocarev, την εκρηκτική ύλη και τους πυροκροτητές.

Υπενθυμίζεται ότι έγινε γνωστό πως ο 39χρονος Αλβανός είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, είχε αποφυλακιστεί πριν 7 χρόνια, ενώ το λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η 33χρονη σύντροφός του, δεν ήταν στο όνομά του, αλλά σε εταιρεία leasing.

Ο 39χρονος και η 33χρονη φίλη του αναμένεται να οδηγηθούν το Σάββατο (12.10.2024), το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ η έρευνα για το πώς προμηθεύτηκε τον οπλισμό αλλά και πού σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει, παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: Ιάσων Τσόλης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version