Site icon NewsIT

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο “σκοτωμός” των συμβασιούχων του καναλιού της Βουλής με την Κατερίνα Κατωτάκη

11.09.2015 | 20:01
Βίντεο ντοκουμέντο: Ο “σκοτωμός” των συμβασιούχων του καναλιού της Βουλής με την Κατερίνα Κατωτάκη

Βίντεο ντοκουμέντο του Newsit.gr κατέγραψε το έντονο φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ της συντονίστριας του Καναλιού της Βουλής, Κατερίνας Κατωτάκη, και των συμβασιούχων δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού.

Οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, προσερχόμενοι χθες το πρωί στον χώρο εργασίας τους στο Κανάλι της Βουλής, διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί από τις πόρτες των γραφείων τους, οι ταμπέλες με τα ονόματα τους.

Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων, νωρίτερα η κα Κατωτάκη είχε παράλληλα ζητήσει από μία παραγωγό του Καναλιού να τους αποκλείσει από την ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα ειδήσεων του ΚτΒ, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε καθώς μόνο από την διαχειρίστρια του συστήματος μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην κα Κατωτάκη, η οποία αντέτεινε ότι αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, δεν είναι πλέον εργαζόμενοι στο Κανάλι της Βουλής.

Οι δημοσιογράφοι επικαλέστηκαν την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Κανονισμού πριν διαλυθεί η Βουλή, τονίζοντας ότι προέβλεπε την παραμονή όλων των συμβασιούχων στις εργασίες τους μέχρι να αξιολογηθούν οι φάκελοι τους, και σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι ένα ανοικτό θέμα που θα αντιμετωπιστεί από τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου.

Η κα Κατωτάκη τους δήλωσε ακόμα ότι έχει προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση, από αύριο να μην επιτρέψει την είσοδο στα γραφεία του Καναλιού, σε κανέναν ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Προς στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν, με έναν συμβασιούχο να χτυπάει δυνατά το χέρι του πάνω στο γραφείο, φωνάζοντας “Είμαι ανώνυμος στα 55 μου; Ποιος έβγαλε το όνομά μου από εκεί; Ζω με 300 ευρώ!”.

Τόσο η κα Κατωτάκη όσο και οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, φώναξαν τον φρούραρχο της Βουλής, ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι και ο ίδιος προσωπικά έχει πάρει την ίδια προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη Βουλή, ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως όλες αυτές οι αποφάσεις και οι εντολές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Το πρωί της Παρασκευής 20 από τους περίπου 37 συμβασιούχους που εργάζονται ως δημοσιογράφοι στο κανάλι της Βουλής, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων της Βουλής, εμφανίστηκαν στα γραφεία τους.

Στην είσοδο του κτιρίου, ο φρούραρχος τους σταμάτησε. Τους είπε ότι η εντολή που είχε ήταν να μην τους αφήσει να περάσουν. Όμως κατά παράβαση αυτή, δεν τους απαγόρευσε την είσοδο στα γραφεία.

Η πλευρά της Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι αλήθεια όσα ακούγονται

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Αυτό που παρακολουθώ για τους εργαζόμενους είναι η επανάληψη του λάστιχου. Δεν είναι αλήθεια όλα αυτά που ακούγονται. Η πρώτη αλήθεια είναι ότι στο κανάλι της Βουλής δεν προσέλαβα ούτε έναν άνθρωπο. Η κα Κατωτάκη ήταν εργαζόμενη επί χρόνια στο κανάλι της Βουλής. Επίσης, στο κανάλι της Βουλής ήταν συντονιστής από τους προκατόχους μου ο κ. Αλαβάνος. Δεν έχω δώσει ούτε μια συνέντευξη. Στο κανάλι της Βουλής δεν έδωσα καμία άλλη εντολή για το περιεχόμενο του προγράμματός του. Είχε προϋπολογισμό που υπερέβαινε το 1 εκατ. ευρώ και στην περίοδό μου μειώθηκε στο υποδεκαπλάσιο», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Κατηγόρησε την Αλεξία Κουλούρη ότι υπονομεύει το κανάλι της Βουλής, ενώ αναφέρθηκε και στην Κέλλυ Κοντογεώργη, την οποία κατηγόρησε ότι έχει άλλες τρεις δουλειές και είπε ότι υπήρχε ρητή εντολή για όλους αυτούς να μην απασχολούνται.

«Οι εργαζόμενοι που είχαν μια απασχόληση και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και όλοι οι άλλοι να πάνε σπίτι τους. Με το που ξεκινούσα κάτι έβγαιναν και με κατήγγειλαν. Ήταν άφαντοι. Άνθρωποι που είχαν να πατήσουν στην δουλειά τους χρόνια και άλλοι που μαγνητοσκοπούσαν το δελτίο για να προβληθεί την άλλη ημέρα, έπρεπε να φύγουν», τόνισε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version