Site icon NewsIT

Βίντεο ντοκουμέντο: Χρυσαυγίτης απειλεί ρεπόρτερ: “Θα σας κόψω τον λαιμό” – Αστυνομικοί παρακολουθούν απαθείς

11.04.2016 | 07:10
Βίντεο ντοκουμέντο: Χρυσαυγίτης απειλεί ρεπόρτερ: “Θα σας κόψω τον λαιμό” – Αστυνομικοί παρακολουθούν απαθείς

- Για άλλη μια φορά χρυσαυγίτες προκαλούν κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης - Προκλητική η στάση της αστυνομίας τη στιγμή που ο χρυσαυγίτης... προειδοποιεί δημοσιογράφους, ενώ άλλοι ομοϊδεάτες του εκτοξεύουν μπουκάλια - Φώναζαν συνθήματα κατά του δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσα - Παράλληλα με την αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιείται και αυτή της οργάνωσης ΛΕΠΕΝ - Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους χρυσαυγίτες που επιχειρούν να μπουν στο λιμάνι του Πειραιά - Τρεις προσαγωγές - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες χρυσαυγίτες δυναμιτίζουν το κλίμα σε αντιρατσιστική πορεία, έχοντας πιάσει στασίδι… ασφαλείας δίπλα σε αστυνομικούς και άνδρες των ΜΑΤ, πετώντας δακρυγόνα και μπουκάλια προς τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τη συγκέντρωση! Μάλιστα, φώναζαν συνθήματα κατά του δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσα!  

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του newsit.gr την ώρα που ήταν σε εξέλιξη στον Πειραιά τόσο η αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση ενάντια στο Ρατσισμός και τη Φασιστική Απειλή) όσο και αυτή της οργάνωσης ΛΕΠΕΝ, χρυσαυγίτες στέκονται με… άνεση δίπλα σε αστυνομικούς, πίσω από μία κλούβα της Αστυνομίας, και προκαλούν τους δημοσιογράφους που καταγράφουν τις εικόνες!

Ένας από τους χρυσαυγίτες, μάλιστα, κοιτώντας προς την πλευρά των δημοσιογράφων, απειλεί με… παντομίμα ότι θα τους “κόψει τον λαιμό”. Είχε προηγηθεί η εκτόξευση μπουκαλιών, με την αστυνομία να παραμένει για ακόμη μία φορά απαθής, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ενώ στο τέλος ένας αστυνομικός κάνει νόημα στους δημοσιογράφους – που κάνουν τη δουλειά τους – να απομακρυνθούν!

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη συγκέντρωση της οργάνωσης ΛΕΠΕΝ, καθώς χρυσαυγίτες επιχειρούν να μπουν στο λιμάνι του Πειραιά με την Αστυνομία να κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων για να τους εμποδίσουν. Μέχει στιγμής έχουν γίνει τρεις προσαγωγές. 

“Παρά τις διευκολύνσεις της Αστυνομίας προς την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, το αντιφασιστικό κίνημα ματαίωσε την απειλή να βαδίσει η ρατσιστική σύναξη μίσους προς το Λιμάνι για να προχωρήσει σε πογκρόμ κατά των προσφύγων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή, όπου υπήρξαν συμπλοκές με μέλη της Χρυσής Αυγής και με τη στάση της αστυνομίας να προκαλεί ερωτηματικά.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ προσθέτει: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την επίθεση της κατά των προσφύγων, τις χυδαίες απελάσεις από τα νησιά και τον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την εκστρατεία κατά των αλληλέγγυων που αντιστέκονται ανοίγει το δρόμο στην επάνοδο της φασιστικής απειλής”.

Μετά τις εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, με μέλη της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται δίπλα δίπλα με την ελληνική Αστυνομία, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να γίνει έρευνα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ, που θύμισε… άλλες εποχές.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος αναφορικά με την στάση της αστυνομίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:
Σήμερα, τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, με επικεφαλής τον υπόδικο Η. Κασιδιάρη, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακρυά από τον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα. Οι βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων αποκαλύπτουν, για άλλη μια φορά, το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης. Η καταδίκη τέτοιων φασιστικών ενεργειών είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Να είναι βέβαιοι οι θιασώτες του νεοναζιστικού μορφώματος ότι η Δημοκρατία δεν τους φοβάται.

Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ, αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. 

 

Η δολοφονική επίθεση χρυσαυγίτη κατά τηλεοπτικού συνεργείου την περασμένη Παρασκευή

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version