Site icon NewsIT

Βόλος: Μαζεύτηκαν 95 τόνοι νεκρά ψάρια από την παραλία και η επιχείρηση συνεχίζεται

29.08.2024 | 13:07
Βόλος: Μαζεύτηκαν 95 τόνοι νεκρά ψάρια από την παραλία και η επιχείρηση συνεχίζεται

Νεκρά ψάρια στην παραλία του Βόλου, Τρίτη 27 Αυγουστού 2024. Το φαινόμενο αποδίδεται στους χιλιάδες τόνους νερού από την λίμνη Κάρλα και τις γύρω περιοχές που κάθε μέρα καταλήγουν στον Παγασητικό μέσω του χειμάρρου Ξηριά. Ωστόσο, τα νερά παρασύρουν και ψάρια του γλυκού νερού που όταν έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό, πεθαίνουν. Για το θέμα πάντως έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια. Η έρευνα υπό την επίβλεψη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, θα γίνει σε ειδικά εργαστήρια και θα ληφθούν δείγματα τόσο από τα νεκρά ψάρια, όσο και στις εκβολές της Λίμνης Κάρλας στο Βόλο για να βρεθεί η αιτία θανάτου. Θα εξεταστεί ακόμα και η πιθανότητα να έχει εισχωρήσει κάποια ουσία στον οργανισμό των ψαριών. Επιπλέον θα ελεγχθεί και η ποιότητα του νερού. Η έρευνα θα γίνει σε όλη την ακτογραμμή του Παγασητικού που εντοπίζονται τα νεκρά ψάρια, δηλαδή σε λιμάνι Βόλου, Άναυρο, Αλυκές και Ν. Αγχίαλο. Την εξέταση θα απασχολήσουν οι ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με τη διαχείριση του θυροφράγματος της Κάρλας, καθώς σε αυτοψία προέκυψε ότι τα νεκρά ψάρια υπάρχουν και εντός του θυροφράγματος και σε όλο το μήκος της σήραγγας. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρισμού της παραλίας του Βόλου από τα νεκρά ψάρια την ώρα που οι απόκοσμες και αποκρουστικές εικόνες με το πρωτοφανές φαινόμενο ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Προκειμένου τα νεκρά ψάρια να μην μπουν και πάλι στην παραλία του Βόλου έχει τοποθετηθεί το πρωί της Πέμπτης (29.08.2024) ειδικό δίχτυ – πλέγμα.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας 7 καϊκια μάζεψαν στις 27 και 28 Αυγούστου 95 τόνους νεκρά ψάρια από περιοχές κοντά στον Βόλο. Μάλιστα η Interpollution με σκάφος από χθες Πέμπτη (28.08.2024) επιχειρεί στο λιμάνι του Βόλου.

Συνολικά 35 τόνοι συλλέχθηκαν από τον Ξηριά, 15 από τον Αγ. Κωνσταντίνο – Ξενία – Άναυρο, 10 τόνοι από τις Αλυκές (και έρχονται συνεχώς νέα ψάρια λόγω του αέρα)  και 5 τόνους έχει μαζέψει το πλοιάριο της Interpollution από το λιμάνι του Βόλου.

Ήδη πάντως πολλά τουριστικά ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη έχουν αποχωρήσει διότι δεν αντέχουν την μυρωδιά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ επικρατούν φόβοι για να πλημμυρίσουν εκτάσεις με το κλείσιμο του θυροφράγματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version