Ελλάδα

Βόλος: Με μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο νοσοκομείο – Πήγε στα Επείγοντα με έντονο πονοκέφαλο κι υψηλό πυρετό

Η γυναίκα το βράδυ του Σαββάτου πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείο Βόλου με συμπτώματα έντονης κεφαλαλγίας και υψηλού πυρετού

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Βόλου το βράδυ του Σαββάτου (22.02.2025) ύστερα από την εμφάνιση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε 30χρονη γυναίκα.

Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Βόλου με συμπτώματα έντονης κεφαλαλγίας και υψηλού πυρετού και διαπιστώθηκε ότι έχει μηνιγγίτιδα μετά τις απαραίτητες εξετάσεις.

Συγκεκριμένα οι γιατροί του νοσοκομείου, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, προχώρησαν άμεσα σε οσφυονωτιαία παρακέντηση, επιβεβαιώνοντας τη διάγνωση της μηνιγγίτιδας. Ελαβαν μάλιστα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, καθώς και το ενδεδειγμένο ιατρικό πρωτόκολλο.

Η έγκαιρη ιατρική παρέμβαση αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς η 30χρονη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, χωρίς να διατρέχει άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της.

Ωστόσο, το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία και στις υγειονομικές αρχές, καθώς έρχεται σε μια περίοδο που η μηνιγγίτιδα φαίνεται να παρουσιάζει αυξημένη εμφάνιση στον ενήλικο πληθυσμό.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τα Τέμπη: «Λέτε να σκοτώθηκαν άνθρωποι;» - Δραματικές συνομιλίες της σταθμάρχη Ν. Πόρων με τον προϊστάμενο κυκλοφορίας ΟΣΕ
«Κύριε Δημήτρη, θα χάσω τη δουλειά μου;» ακούγεται να λέει η σταθμάρχης, με τον πρ. κυκλοφορίας να της απαντάει ότι «αυτό είναι το λιγότερο»
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Διέρρευσαν στο dark web 813 GB προσωπικών δεδομένων και τραπεζικοί λογαριασμοί χιλιάδων φοιτητών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου
Διέρρευσαν ονοματεπώνυμα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμοί ταυτότητας, υπογραφές, φωτογραφίες, διευθύνσεις, τηλέφωνα, email, τραπεζικοί λογαριασμοί, στοιχεία πληρωμών και ιατρικά δεδομένα
Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Διέρρευσαν στο dark web 813 GB προσωπικών δεδομένων και τραπεζικοί λογαριασμοί χιλιάδων φοιτητών