Ελλάδα

Βόρεια Μακεδονία: 35 Αφγανοί πρόσφυγες αναχώρησαν για μόνιμη διανομή στην Ελλάδα

Η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε πως 35 υπήκοοι του Αφγανιστάν που διέμεναν προσωρινά στη χώρα αναχώρησαν σήμερα για την Ελλάδα, η οποία τους παρέχει μόνιμη διαμονή.

Η ομάδα των 35 αυτών Αφγανών υπηκόων αποτελείται από υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπερασπιστές δικαιωμάτων των γυναικών, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη Βόρεια Μακεδονία σήμερα διαμένουν προσωρινά 407 υπήκοοι του Αφγανιστάν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στα Σκόπια το προηγούμενο διάστημα, μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Από χώρες της περιοχής, εκτός της Βόρειας Μακεδονίας, Αφγανούς πρόσφυγες φιλοξενούν προσωρινά η Αλβανία και το Κόσοβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο μικροσκόπιο οι επαφές του Γιώργου Μοσχούρη πριν τη δολοφονία στο Χαλάνδρι - Η αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του σε κολυμβητήριο
Οι δολοφόνοι γνώριζαν τις κινήσεις του «Θαμνάκια», ο οποίος αν γνώριζε ότι αποτελούσε στόχο την ημέρα της δολοφονίας είχε μεταβεί μόνος του στο ιατρικό κέντρο
Το ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι 4