Site icon NewsIT

Βρέχει…κλήσεις στην Αθήνα – Επέστρεψε η ελεγχόμενη στάθμευση – Πόσα πληρώνουν οι παραβάτες

29.10.2013 | 13:57
ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

Τέλος στο τζάμπα παρκάρισμα από σήμερα στο Δήμο Αθηναίων καθώς επέστρεψε το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Από το πρωί υπάλληλοι του Δήμου με ειδική ταυτότητα κόβουν κλησεις στους παραβάτες. Τσουχτερά τα πρόστιμα για όσους παρανομούν.

Η λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης επανήλθε από σήμερα στο Δήμο Αθηναίων. Η υπηρεσία λειτουργεί ως τμήμα στη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου.

Σήμερα πάντως όλα τα περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας ήταν εφοδιάσμένα με τις ειδικές κάρτες.

Βρέχει…κλήσεις από το πρωί στο Δήμο Αθηναίων

Παρά το γεγονός πως ο Δήμος όλες τις προηγούμενες μέρες ενημέρωνε μέσω σημειωμάτων τους οδηγούς τα αυτοκίνητα των οποίων ήταν σταθμευμένα παράνομα στις ειδικά διαγραμμισμένες περιοχές, σήμερα οι παραβάτες που εντοπίστηκαν ήταν πολλοί.

Το Newsit βρέθηκε στον έλεγχο που έγινεαπό κλιμάκιο του Δήμου στη συμβολή των οδών Μουρούζη και Ρηγίλλης και αυτό που είδαμε είναι πως οι περισσότεροι οδηγοί δεν είχαν προμηθευτεί το ειδικό σήμα.

Οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων που βεβαιώνουν τις κλήσεις στους παραβάτες φέρουν ειδική ταυτότητα σε ευκρινές σημείο.

Oι δημοτικοί υπάλληλοι που θα κόβουν κλήσεις δεν θα φορούν πλέον στολή καθώς η δημοτική αστυνομία καταργήθηκε

Εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι υπάλληλοι θα μπορούν να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία, όπως ορίζει ο νόμος.

Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Η ελεγχόμενη σταθμευση στο Δήμο Αθηναίων λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί εως τις 9.00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9.00 το πρωί εως τις 4.00 το απόγευμα. Τα δε πρόστιμα για τους παραβάτες είναι τσουχτερά ειδικά για τις εποχές που ζούμε όπου κάθε ευρώ μετράει.

Οπως εξήγησε στο Newsit o προϊστάμενος του γραφείου ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων, Δημήτρης Δούνης “το προστιμο για όσους παρκάρουν σε ελεγχόμενη θέση δίχως να έχουν προμηθευτεί το ειδικό σήμα είναι 20 ευρώ και για όσους παρκάρουν σε θέση μόνιμου κατοίκου το πρόστιμο είναι 80 ευρώ”.

Αλμυρό το παρκάρισμα στην Αθήνα

Το κόστος για το ειδικό ξυστό σήμα που θα προμηθευτείτε από τα περίπτερα είναι 1 ευρώ για μία ώρα στάθμευσης, 1 επιπλέον ευρώ για τη δεύτερη ώρα και από εκεί και πέρα κοστίζει 1 ευρώ το κάθε τέταρτο της ώρας, δηλαδή κάποιος για 3 ώρες στάθμευσης θα πληρώσει 6 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα

Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στον Δήμο Αθηναίων

Video: Νευρίασε με την κλήση και πήγε να την πληρώσει με 1.200 κέρματα

Πώς ενώ έχεις παρκάρει νόμιμα, μπορεί να βρεθείς χωρίς αυτοκίνητο! – ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει … με τη σέσουλα η τροχαία! 2.870 κλήσεις σε μια μέρα

19.818 κλήσεις σε 32 μέρες από την τροχαία στο κέντρο της Αθήνας

Η πιο… ευφάνταστη πινακίδα για να μην παρκάρουν έξω από το γκαράζ του

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version