Κυριακή, 13 Οκτ.
25oC Αθήνα

“Βροχή” οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για πλημμύρες – Τι καιρό θα κάνει αύριο

“Βροχή” οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για πλημμύρες – Τι καιρό θα κάνει αύριο

Σημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν στην Αττική, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από χθες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 125 κλήσεις για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Σήμερα, επιχείρησαν στους δρόμους της Αττικής 56 συνεργεία με 120 πυροσβέστες, οι οποίοι εργάζονται μέχρι και αυτή την ώρα για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βόρειους ανέμους 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και βαθμιαία εξασθένηση. Επίσης, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη κυρίως η ελάχιστη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά τμήματα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια και ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα νότια με σποραδικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι βόρειοι 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος, και μόνο το πρωί θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε