Site icon NewsIT

Χαλάνδρι: 32χρονος αγόραζε κινητά με τραπεζικές κάρτες άλλων

12.09.2024 | 21:39
Χαλάνδρι: 32χρονος αγόραζε κινητά με τραπεζικές κάρτες άλλων

Χειροπέδες για απάτη πέρασαν αστυνομικοί σε έναν 32χρονο στο Χαλάνδρι. Ο συλληφθείς φέρεται να αγόραζε κινητά τηλέφωνα με τραπεζικές κάρτες άλλων κατόχων.

Σε βάρος του 32χρονου που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, στο Χαλάνδρι, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή.

Ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών αναφορικά με άτομο που προέβαινε σε ηλεκτρονικές αγορές κινητών τηλεφώνων από κατάστημα, χρησιμοποιώντας στοιχεία καρτών από τράπεζες του εξωτερικού, άλλων κατόχων, ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ο 32χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δραστηριότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο κατηγορούμενος, αφού πραγματοποιούσε τις αγορές παραλάμβανε τα κινητά τηλέφωνα, στη συνέχεια το κατάστημα ενημερωνόταν για τη μη αποδοχή της συναλλαγής από την εμπλεκόμενη τράπεζα λόγω μη έγκρισης του κατόχου τους.

Κατά τη σύλληψή του, μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

* 7 σφραγισμένες συσκευασίες περιέχουσες κινητά τηλέφωνα, η προέλευση των οποίων εξετάζεται,

* 2 κινητά τηλέφωνα,

* 2 τραπεζικές κάρτες και

* το χρηματικό ποσό των 11.280 ευρώ, 3 δολαρίων Η.Π.Α. και 5 λιρών Αγγλίας.

Όπως σημειώνεται από την Αστυνομία ο 32χρονος είναι ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας και πώλησης κινητών τηλεφώνων, ενώ η διερεύνηση της προέλευσης των τραπεζικών καρτών, καθώς και του πλήρους έκτασης της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version