Ελλάδα

Χαλάνδρι: «Ο οδηγός λεωφορείου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να περπατήσει» – Αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι οδηγός λεωφορείου πιάστηκε να εκτελεί μεθυσμένος το δρομολόγιο Χαλάνδρι – Νέα Πεντέλη το απόγευμα του Σαββάτου (9.11.24).

Όπως δηλώνει στο newsit.gr εργαζόμενος σε κατάστημα επί της Λεωφόρου Πεντέλης στο Χαλάνδρι ο οδηγός του λεωφορείου ήταν τόσο μεθυσμένος σε σημείο να μην μπορεί να περπατήσει. 

Σύμφωνα με την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Ανώνυμος Εταιρεία) η αστυνομία ενημέρωσε πως ο οδηγός που εκτελούσε το δρομολόγιο του λεωφορείου 451 «ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ» βρισκόταν μεθυσμένος στο τιμόνι. Μετά από συνεννόηση της ΟΣΥ με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, κινήθηκε ήδη η πειθαρχική διαδικασία για να επιβληθούν οι αυστηρές κυρώσεις στον οδηγό.

«Ο οδηγός ήταν μεθυσμένος και το λεωφορείο είχε επιβάτες, όταν είδα να τον κατεβάζουν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ηταν μεθυσμένος σε σημείο να μην μπορεί να περπατήσει», δηλώνει στο newsit.gr υπάλληλος σε κατάστημα της περιοχής.

lewforeio

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, το μόνο που σκέφτομαι είναι άντε να έχεις κάποιον από την οικογένεια σου ως επιβάτη και να συμβεί το μοιραίο», επισημαίνει.

Όπως αναφέρει, «το λεωφορείο το σταμάτησε ένα περιπολικό με τρεις αστυνομικούς και παρέμεινε στο σημείο περίπου 30 λεπτά μέχρι να έρθει άλλος οδηγός».

Το χρονικό

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από πολίτες που μόλις είχαν αποβιβαστεί στη Λεωφόρο Πεντέλης 141 στο Χαλάνδρι, ενεργοποιώντας από μόνοι τους τις θύρες εξόδου έκτακτης ανάγκης από το λεωφορείο της γραμμής 451 ότι ο οδηγός του ήταν εμφανώς υπό την επήρεια μέθης.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο οδηγός όντως ήταν υπό την επήρεια μέθης και άμεσα ενημέρωσαν το κέντρο τροχαίας, προκειμένου να προσέλθει στο σημείο σταθμός Τροχαίας για αλκοτέστ.

Παράλληλα ενημερώθηκε η υπηρεσία του ΟΑΣΑ για την κατάσταση του οδηγού, η οποία έστειλε στο σημείο άλλο οδηγό. Μετά από 20 λεπτά προσήλθε ο αντικαταστάτης οδηγός και ο μεθυσμένος οδηγός προσήχθη στο Α.Τ. Χαλανδρίου εν αναμονή του σταθμού τροχαίας.

Στις 18:25 έφτασαν άνδρες της Τροχαίας προκειμένου να επιληφθούν, όμως ο οδηγός αρνήθηκε το αλκοτέστ, με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί παράβαση για το αρ.42 παρ.6 του ΚΟΚ που επιφέρει και την υποβολή μήνυσης για το συγκεκριμένο πλημμέλημα και του αφαιρέθηκε και η άδεια ικανότητας οδήγησης για 180 μέρες. Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο προσαγόμενος αποχώρησε από το Α.Τ. καθώς προσήλθε η σύζυγος του να τον παραλάβει.

«Καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά»

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος αναφέρει στο newsit.gr για τον 52χρονο οδηγός που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ότι:

«Σαν εργαζόμενοι τέτοια περιστατικά τα καταδικάζουμε ξεκάθαρα. Είναι εγκληματικό να οδηγείς μεθυσμένος. Για εμάς τους επαγγελματίες οδηγούς ένας άνθρωπος, να οδηγάει ένα όχημα με κόσμο υπό την επήρεια αλκοόλ είναι ανεπίτρεπτο. Η δουλειά μας είναι να μεταφέρουμε τους επιβάτες με ασφάλεια στον προορισμό τους, αλίμονο αν είναι κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ, που είναι καταδικαστέο και εγκληματικό.

Υπήρχαν αρκετοί επιβάτες μέσα στο λεωφορείο αλλά έστω και ένας επιβάτης να ήταν, είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Τα λεωφορεία είναι μεγάλα οχήματα, σκεφτείτε λοιπόν κάποιος που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει, όχι μόνο στους επιβαίνοντες αλλά και σε όσους είναι έξω από το όχημα.

Οι οδηγοί 24 ώρες πριν την εργασία μας δεν πρέπει να πιούμε καθόλου αλκοόλ, κουβαλάμε κόσμο, έχουμε μεγάλη ευθύνη».

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χάλκος

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η δραματική περιγραφή του αστυνομικού για την επίθεση του 51χρονου με κατσαβίδι στο Α.Τ Κορωπίου: «Άρχισε να με χτυπά στο κεφάλι σαν θηρίο»
«Το γραφείο είχε γεμίσει αίματα και εμείς ήμασταν τραυματισμένοι», περιέγραψε ο αστυνομικός για τις εικόνες πανικού που επικράτησαν στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου
Ο 51χρονος «κατσαβιδάκιας» του Κορωπίου
Τροχαίο στην Αθηνών – Κορίνθου: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο στο ρεύμα προς Κόρινθο – Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο σημείο
Στο «κόκκινο» η Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος του Χαϊδαρίου μέχρι και τη συμβολή με την περιφερειακή Αιγάλεω καθώς πέρα από το τροχαίο, στο σημείο βρέχει ακατάπαυστα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Προσχεδιασμένη η επίθεση του 51χρονου «κατσαβιδάκια» στο Κορωπί - Τα απειλητικά σημειώματα και η μανία του να σκοτώσει αστυνομικούς
Διατάχθηκε ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που άνοιξαν πυρ κατά του 51χρονου με σκοπό να τον σταματήσουν. Όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου
Ο 51χρονος «κατσαβιδάκιας» του Κορωπίου