Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Απορρίφθηκε από την εισαγγελία ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος της οικογένειας στο λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος

29.08.2024 | 19:14
Χαλκιδική: Απορρίφθηκε από την εισαγγελία ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος της οικογένειας στο λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος

Αποκλειστικά στο Live News μίλησε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Καμπαϊλής, είχε ζητήσει να γίνει πραγματογνωμοσύνη από δικούς του τεχνικούς συμβούλους στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ωστόσο απορρίφθηκε από την εισαγγελία.

«Παρόλο που με το αίτημά μας για έκτακτο τεχνικό έλεγχο με τους συνηγόρους μου, η οποία εγκρίθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Χαλκιδικής, σήμερα (σ.σ. 29.08.2024), πριν από λίγη ώρα απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος ”βαφτίστηκε” ως πραγματογνωμοσύνη», είπε στο Live News.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ουδέποτε η πλευρά του ζήτησε κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί σταματά αυτή η διαδικασία ξαφνικά».

«Το παιχνίδι πήγαινε εκτός ορίων», είπε, μεταξύ άλλων, στο Live News, ο αδελφός του 19χρονου Γιάννη που είδε μπροστά στα μάτια του τον αδερφό του να πεθαίνει.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε 5 συμπεράσματα φαίνεται πως έχει καταλήξει ο πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο πραγματογνώμονας, η τραγωδία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν οι έλεγχοι για το λούνα παρκ από τους αρμόδιους είχαν γίνει με σωστό τρόπο και υπεύθυνα.

Συγκεκριμένα, ο πραγματογνώμονας της εισαγγελίας, διαπίστωσε:

1) Η αιτία του δυστυχήματος ήταν η θραύση της μεταλλικής βάσης του μηχανήματος

2) Η διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων και η γήρανσή τους

3) Η θραύση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα με την ταχύτητα

4) Ήταν ιδιοκατασκευή με συρραφή εξαρτημάτων

5) Η αστοχία ήταν προβλέψιμη και έπρεπε να έχει διαπιστωθεί.

Απαρηγόρητη η οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού, προσπαθεί να δικαιώσει τη μνήμη του, κάνοντας δική της έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, που μπορεί να οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version