Πέμπτη, 22 Αυγ.
30oC Αθήνα

Χαλκιδική: «Δεν θα ξεχάσω την εικόνα του παιδιού μου μετά το δυστύχημα», σπάραξε ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Χαλκιδική: «Δεν θα ξεχάσω την εικόνα του παιδιού μου μετά το δυστύχημα», σπάραξε ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Ξέσπασε ο πατέρας του Γιάννη που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής τα ξημερώματα της Δευτέρας (19.08.2024). Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, εξαπέλυσε «πυρά» προς όλες τις κατευθύνσεις για τις ευθύνες του δυστυχήματος.

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, ο Γιώργος Καϊμπαλης, μίλησε σήμερα το πρωί (22.08.2024) στο MEGA ενώ στην ίδια γραμμή ήταν και η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. Τα ερωτήματά του για το φονικό λούνα παρκ της Χαλκιδικής, ράγισαν καρδιές.

Ο χαροκαμένος πατέρας έριξε ευθύνες στην δήμαρχο για την άδεια του λούνα παρκ αλλά και στον εισαγγελέα που άφησε ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους τον 21χρονο χειριστή ενώ εγκατέλειψε το παιδί του αιμόφυρτο και έχει «μαυρισμένο» ποινικό μητρώο.

«Όποιος δεν έχει τρόπο να διαχειριστεί τις υπηρεσίες, να πάει σπίτι του. Εγώ ως επιχειρηματίας έχω 10.000 φόρους για να πληρώνω όλους αυτούς τους ανθρώπους. Εμένα ποιος θα μου δώσει εξηγήσεις;», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη.

«Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στα δύο μου παιδιά που είδαν τον αδελφό τους με ανοιχτό κρανίο».

Ο ίδιος ξέσπασε για ακόμη μία φορά για το πώς ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον 21χρονο χειριστή.

«Αυτά είναι τα πιο σοβαρά ερωτήματα της υπόθεσης. Αν δεν μας απαντήσουν εκείνοι άμεσα, θα το κάνουμε μόνοι μας.

Όλοι αυτοί εκλέγονται από εμάς για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πρέπει να απαντήσουν στα παιδιά και την μητέρα τους. Η μοναδική εικόνα που έχω είναι η εικόνα από τα μάτια των παιδιών και της μάνας του.

Το παιδί μου χάθηκε από τα σάπια μηχανήματα, το δεύτερο ζει από τύχη».

«Ο μικρός φώναζε ξεκολλάει το κάθισμα»

Θλίψη προκαλεί η αποκάλυψη πως τα δύο παιδιά αλλά και η μητέρα τους, τη στιγμή που βρισκόντουσαν πάνω στο μηχάνημα, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο πατέρας δήλωσε πως ο μικρός του γιος φώναζε πως ξεκολλάει το κάθισμα ενώ η μητέρα του ούρλιαζε στον χειριστή να χαμηλώσει την ταχύτητα.

Ο πατέρας του 19χρονου επιτέθηκε ευθέως στην δήμαρχο Κασσάνδρας ρωτώντας την από που έπαιρνε ρεύμα το λούνα παρκ.

«Τις υπογραφές για την ηλεκτροδότηση τις βάζει ο δήμος. Από που πήρε το ρεύμα η επιχείρηση αν δεν είχατε εσείς ευθύνη;».

Η δήμαρχος Κασσάνδρας απάντησε πως ο χώρος ήταν ιδιωτικός και έπαιρνε ρεύμα χωρίς την εμπλοκή του δήμου ενώ του είπε και πολλά συλλυπητήρια για την απώλειά του.

Στη συνέχεια άφησε υπόνοιες πως ο χώρος ήταν μισθωμένος από κάποιο πρόσωπο που ήταν υποψήφιο στις εκλογές πριν από κάποιο καιρό.

«Θα έπρεπε να είστε δίπλα σε εμάς κα δήμαρχε. Εφόσον και εσείς χάσατε ένα παιδί 21 ετών. Θα έπρεπε να μας βοηθάτε», είπε και η δήμαρχος ξέσπασε σε κλάματα.

«Ξέρω ένα πράγμα, ο εγκληματίας που έσπαγε πλάκα με τις ζωές, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Έστειλα τα παιδιά μου 4 μέρες (σ.σ. για διακοπές) και γύρισαν πίσω από τα 3, τα 2. Το ένα σακατεμένο.

Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη θα φροντίσω ως γονιός να βρω μόνος μου τη λύση. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που έχει συμβεί. Ο 13χρονος γιος μου έχει να κοιμηθεί τέσσερις ημέρες. Έχει τη φωτογραφία με το ανοιγμένο κρανίο του αδελφού του», είπε.

«Έκλεισε αυτή η οικογένεια, αυτό το σπίτι», ξέσπασε ο πατέρας του και με δυσκολία προσπάθησε να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

«Η εικόνα του παιδιού μου δεν θα φύγει πότε από τη ψυχή μας. Μας πήραν το παιδί μας», είπε στο τέλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις