Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Εγκληματική ομάδα «σήκωνε» πολυτελή αυτοκίνητα τουριστών και τα μετέφερε στη Βόρεια Μακεδονία

04.09.2024 | 19:27
Χαλκιδική: Εγκληματική ομάδα «σήκωνε» πολυτελή αυτοκίνητα τουριστών και τα μετέφερε στη Βόρεια Μακεδονία

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης στη Χαλκιδική όπου έβαζε στόχο πολυτελή αυτοκίνητα τουριστών και τα έστειλνε στη Βόρεια Μακεδονία.

Οι αρχές ξεκίνησαν να καταλαβαίνουν τον τρόπο που λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση όταν εντόπισαν και σταμάτησαν έναν υπήκοο Βορείας Μακεδονίας να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο με ρουμανικές πινακίδες.

Οι τέσσερις συλληφθέντες και συμπατριώτες του αναφερόμενου, οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την δικογραφία να τους «βαραίνει» για 19 κλοπές αυτοκινήτων.

Όπως έδειξε η έρευνα της αστυνομίας, οι δράστες κατηγορούνται πως έκλεψαν αυτοκίνητα αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ με τα περισσότερα από αυτά να στέλνονται στην πατρίδα τους.

Για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική ομάδα διώκονται ακόμη δύο άτομα, ανάμεσα σε αυτούς και ο «εγκέφαλος».

Από τους κατηγορούμενους, οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 12 και 14 μηνών (για συμμορία) και ο τέταρτος σε κάθειρξη 8 ετών και 10 μηνών (για διακεκριμένες κλοπές και συμμορία).

Ο τελευταίος φαίνεται πως παραβίαζε τα τουριστικά καταλύματα των θυμάτων και έκλεβε τα κλειδιά των αυτοκινήτων.

Οι κατηγορούμενοι που τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης φαίνεται πως μετέφεραν τα κλεμμένα και συνήθως μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα σε περιοχή της Εορδαίας. Από εκεί ένας άλλος συνεργός τους τα μετέφερε μέσω κρυφών περασμάτων στη Βόρεια Μακεδονία.

Για το λόγο αυτό, το δικαστήριο αθώωσε τους τρεις «οδηγούς» για τις κλοπές και ζήτησε να απαγγελθεί εναντίον τους δίωξη για το πλημμέλημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

«Πιάσατε λάθος άνθρωπο», απολογήθηκε ο κατηγορούμενος στον οποίο επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή, ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version