Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες

11.07.2019 | 12:24
Χαλκιδική: Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες

Την έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες από την θεομηνία στη Χαλκιδική ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στην πρώτη του ενημέρωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Στέλιος Πέτσας είχε το δύσκολο έργο να ενημερώσει για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, που κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους δυο παιδιά ηλικίας 2 και 8 ετών.

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την έγκριση από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου για έκτακτη επιχορήγηση στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές. Οι πληγέντες δήμοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν εκτάκτως για την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών από 200.000 ευρώ οι δύο πρώτοι και με 100.000 ευρώ ο τρίτος.

Ενημέρωσε ότι στη Χαλκιδική πηγαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Υπενθυμίζεται ότι και οι έξι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι τουρίστες (Ρώσοι, Ρουμάνοι και Τσέχοι) που έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική.

Click4more: Ανεμοστρόβιλος Χαλκιδική: Το χτύπημα της φονικής κακοκαιρίας μέσα σε 1,5 λεπτό! [vid]

Παράλληλα, άφησε αιχμές για το γεγονός πως δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Αναφερόμενος στα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι έχει να κάνει με την υψηλή τάση και το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να πάει στις πληγείσες περιοχές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν το απέκλεισε αλλά τόνισε πως αν είναι απαραίτητο, θα κριθεί τις επόμενες μέρες και σημείωσε ότι “δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις“.

Δείτε την ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version