Site icon NewsIT

Χαλκιδική: «Έπαθα σοκ» λέει ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ που έφυγε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου

20.08.2024 | 22:23
Χαλκιδική: «Έπαθα σοκ» λέει ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ που έφυγε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου

Θρήνος στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική αλλά και οργή για τον τραγικό και άδικο θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ της περιοχή τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (19/08/2024).

Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν μέρος του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική έσπασε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο 21χρονος χειριστής έφυγε μετά το τραγικό συμβάν για να παραδοθεί σήμερα (20/08/2024) στις Αρχές.

Τόσο ο 21χρονος χειριστής όσο και ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στη Χαλκιδική, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, καθώς ο εισαγγελέας  ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση των δυο κατηγορούμενων.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 21χρονος χειριστής είπε πως έπαθε σοκ, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το γεγονός πως έφυγε από το χώρο που έγινε το τραγικό δυστύχημα χωρίς καν να σταματήσει το παιχνίδι που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο αδερφός του 19χρονου στο newsit.gr ο χειριστής άλλαξε θέσεις στα δυο αδέρφια προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, ενώ τους είπε πως θα το πάει δυνατά.

Και όπως τόνισε ο αδερφός του 19χρονου, ο χειριστής πήγε πολύ γρήγορα το παιχνίδι, ενώ αφού ξεκόλλησε η θέση και πετάχτηκε ο αδερφός του στον αέρα, εκείνος εξαφανίστηκαν και άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα.

Η απόφαση του δήμου Κασσάνδρας, όπως τοποθετήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στο σφραγισμένο, πλέον λούνα παρκ

«Ο χειριστής έβαλε σε μεγάλη ταχύτητα το παιχνίδι και αυτό ήταν σάπιο»

Ο πατέρας του 19χρονου ξεσπά στο newsit.gr και δηλώνει πως «θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει», περιγράφοντας πως το πρόσωπο του παιδιού του είχε διαλυθεί τελείως από την σφοδρή πρόσκρουση κατά την φονική «κούρσα».

«Σάπια παιχνίδια χωρίς άδειες, χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτα. Το θέμα αυτό θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά και όχι μόνο επειδή έχασα το παιδί μου.
Εγώ μένω Αθήνα και μόλις έμαθα τι έγινε, έφυγα κατευθείαν και ανέβηκα πάνω.

Έχασα το παλικάρι μου. Εξαφανίστηκε ο χειριστής; Πού είναι ο χειριστής; Είναι έγκλημα και δεν είναι εξ αμελείας», λέει στο newsit.gr.


Και προσθέτει: «Ανέβηκαν τα δυο παιδιά μου να παίξουν και μας φύλαξε ο Θεός που δεν χάσαμε και το δεύτερο. Ο χειριστής έβαλε σε μεγάλη ταχύτητα το παιχνίδι και αυτό ήταν σάπιο. Τα παιδιά μου συνομιλούσαν μεταξύ τους όταν άρχισαν να ξεκολλάνε τα καθίσματα. Ο μικρότερος πρόλαβε και πιάστηκε από το χερούλι.

Ο μεγάλος εκσφενδονίστηκε και εκείνη τη στιγμή είχε προλάβει να προσπαθήσει να πιαστεί από την μπλούζα του μικρού και την έσκισε χωρίς να τα καταφέρει. Δεν πρόλαβε να πιαστεί από κάπου. Έσπασε ο αυχένας του, διαλύθηκε στο πρόσωπο. Και από τί; Απο λούνα παρκ; Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει».

«Θα το πάμε μέχρι τέλους»

η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων φταίνε για τον θάνατο του παιδιού τους.
Όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλαος Πετρίδης «πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές.
Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στην μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.
Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης, οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο, προ βεβαίως του περιστατικού, όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό.


Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Δικηγόρος κατηγορουμένων: Έχει άδειες από το Δήμο, τα μηχανήματα ελέγχονται

«Ο άνθρωπος έχει την επιχείρησή του εκεί 20 χρόνια, δηλαδή έχει άδειες από τον Δήμο. Έχει αυτά, έχει χίλια δυο. Δηλαδή τα μηχανήματα ελέγχονται περιοδικότητα για πάρα πολλά χρόνια. Τα παλιά αντικαθίστανται με καινούργια. Δηλαδή δεν μπορεί να δουλέψει μια επιχείρηση χωρίς να έχει πιστοποίησεις και τέτοια. Έχει γίνει έλεγχος πριν αρχίσει η λειτουργία στη φετινή σεζόν», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος των κατηγορουμένων.

Δήμαρχος Κασσάνδρας: «Η τελευταία άδεια του λούνα παρκ ήταν το 2023»

Ωστόσο, η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά με δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το διαψεύδει: «Κάνω κάθετη διάψευση. Κάθετη διάψευση. Κάθετη διάψευση. Η τελευταία άδεια που πήρε και μπορώ να σας την προσκομίσω είναι η 1569/23 που λέει…Την πήρε στις 22 Οκτωβρίου του 23 και είναι έγκριση προσωρινής λειτουργίας ψυχαγωγικών παιδιών λούνα παρκ»

Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Κασσάνδρας που τονίζει μεταξύ άλλων πως οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ουδέποτε γνωστοποίησαν την λειτουργία τους, ως όφειλαν εκ του νόμου, ούτε κατέθεσαν σχετικό φάκελο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Για το τραγικό γεγονός που συνέβη στο Λούνα-Παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και στοίχισε τη ζωή του δεκαεννιάχρονου Γιάννη εκφράζουμε τόσο εγώ ως Δήμαρχος, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο τη βαθιά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Γνωρίζω ότι καμιά δήλωση δεν μπορεί να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει η ξαφνική και τραγική απώλεια ενός νέου παιδιού. Σήμερα είναι ημέρα πένθους και οδύνης για όλους μας.
Αναφορικά με το τραγικό γεγονός που συνέβη στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου μας επισημαίνεται ότι η λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης ήταν εποχική και λάμβανε χώρο σε μισθωμένο ιδιωτικό χώρο. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ουδέποτε γνωστοποίησαν την λειτουργία τους, ως όφειλαν εκ του νόμου, ούτε κατέθεσαν σχετικό φάκελο, γεγονός που βεβαιώθηκε από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Α.Τ. Κασσάνδρας περί τα μέσα Ιουλίου.


Το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων και Αδειών Καταστημάτων του Δήμου, εντός των νόμιμων προθεσμιών εκίνησε τις διοικητικές κυρώσεις που αφορούν διαδικασία επιβολής προστίμου και κλήθηκαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εγγράφως, προς έκθεση των απόψεων τους, όπως ορίζει ο νόμος. Μετά από αυτό, ως Δήμαρχος προέβην σε άμεση σφράγιση της εν λόγω επιχείρησης, σύμφωνα με το υπ’αρίθμ.1020/10469/10 από 20-8-2024 έγγραφο του Α.Τ.Κασσάνδρειας.
Με την δεδομένη αναγνώριση της υπάρχουσας γραφειοκρατίας για την λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την απουσία Δημοτικής Αστυνομίας και της δυσκίνητης διοικητικής διαδικασίαςπου το υπάρχον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο δημιουργεί, ο Δήμος Κασσάνδρας βεβαιώνει ότι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και των αρμοδιοτήτων του έλαβε και θα λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την πρόληψη και καταστολή παρόμοιων παραβατικών συμπεριφορών.
Τέλος, βεβαιώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση κάθε Αρχής να δώσουμε τις αναγκαίες εξηγήσεις για το τραγικό συμβάν.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version