Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Ετοιμαζόταν να έρθει στην Αθήνα για σπουδές στην Αεροπορία ο 19χρονος που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

20.08.2024 | 16:27
Χαλκιδική: Ετοιμαζόταν να έρθει στην Αθήνα για σπουδές στην Αεροπορία ο 19χρονος που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

Μόλις στα 19 του χρόνια κόπηκε το νήμα της ζωής του νεαρού Γιάννη, που είχε πάει για διακοπές στη Χαλκιδική και βρήκε τραγικό θάνατο στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι.

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια των αδερφών του και της μητέρας του, κι ενώ διασκέδαζε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.

Μάλιστα όπως είπε η γιαγιά του παιδιού στο newsit.gr «ο Γιάννης μας ήταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα στην Αεροπορία και τώρα όλα γκρεμίστηκαν. Όλα έσβησαν μέσα σε μία στιγμή»…

Ο 19χρονος ανέβηκε μαζί με τον 16χρονο αδερφό του στο παιχνίδι, που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες, και το οποίο έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή. «Ετοιμαστείτε, θα φύγει δυνατά» φώναξε ο χειριστής του παιχνιδιού, που πάνω σε μία τρελή «κούρσα» έσπασε, με τον άτυχο Γιάννη να εκσφενδονίζεται και να χτυπά το κεφάλι του πάνω σε κολωνάκι.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, με την οικογένειά του, συντετριμμένη για τον χαμό του παιδιού τους, να ζητά απαντήσεις για τη λειτουργία του λούνα παρκ, όπου σκοτώθηκε ο Γιάννης.

«Έχασα το παλικάρι μου, είναι έγκλημα» – Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου

Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που διαλύθηκε το πρόσωπό του, ενώ έσπασε ο αυχένας του.

«Σάπια παιχνίδια χωρίς άδειες, χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτα. Το θέμα αυτό θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά και όχι μόνο επειδή έχασα το παιδί μου. Εγώ μένω Αθήνα και μόλις έμαθα τι έγινε, έφυγα κατευθείαν και ανέβηκα πάνω. Έχασα το παλικάρι μου. Είναι έγκλημα και δεν είναι εξ αμελείας», λέει στο newsit.gr.

Και συνέχισε: «Ανέβηκαν τα δυο παιδιά μου να παίξουν και μας φύλαξε ο Θεός που δεν χάσαμε και το δεύτερο. Ο χειριστής έβαλε σε μεγάλη ταχύτητα το παιχνίδι και αυτό ήταν σάπιο. Τα παιδιά μου συνομιλούσαν μεταξύ τους όταν άρχισαν να ξεκολλάνε τα καθίσματα. Ο μικρότερος πρόλαβε και πιάστηκε από το χερούλι.

Ο μεγάλος εκσφενδονίστηκε και εκείνη τη στιγμή είχε προλάβει να προσπαθήσει να πιαστεί από την μπλούζα του μικρού και την έσκισε χωρίς να τα καταφέρει. Δεν πρόλαβε να πιαστεί από κάπου. Έσπασε ο αυχένας του, διαλύθηκε στο πρόσωπο. Και από τί; Από λούνα παρκ; Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει».

«Έσπασε κρανίο, αυχένα και είχε χτυπήματα και στο πρόσωπο»

Μόλις στα 19 του χρόνια, ο άτυχος Γιάννης ετοιμαζόταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα, αλλά δεν πρόλαβε.

«Ο Γιάννης μας ήταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα στην Αεροπορία και τώρα όλα γκρεμίστηκαν. Όλα έσβησαν μέσα σε μία στιγμή. Και τον πόνο που πήρε το παιδί ώσπου να βγει η ψυχούλα του; Έσπασε κρανίο, αυχένα και είχε χτυπήματα και στο πρόσωπο. Ποιός ξέρει πόσο δυνατό ήταν αυτό το χτύπημα. Το παιδί είχε πεθάνει από την πρώτη στιγμή», είπε η γιαγιά του στο newsit.gr.

Δεν είχε γνωστοποίηση αλλά λειτουργούσε το λούνα παρκ

Οι έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και για την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως έγινε γνωστό, το λούνα παρκ που έρχεται εδώ και δέκα χρόνια στην περιοχή, δεν είχε γνωστοποίηση φέτος.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, το συγκεκριμένο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας φέτος.

«Δεν έχω λόγια. Είναι το πιο τραγικό να φεύγει με αυτόν τον τρόπο ένα 19χρονο παιδί. Να πηγαίνει κάπου για διακοπές και να επιστρέφει στο φέρετρο», επισημαίνει η ίδια.

Και προσθέτει: «Στο Πευκοχώρι έρχονται 2-3 λούνα παρκ κάθε καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο ήταν υποχρεωμένο να κάνει γνωστοποίηση και μας ενημέρωσε η αστυνομία ότι φέτος δεν είχε κάνει και το τμήμα αδειών του δήμου είναι υποχρεωμένο να επιβάλει κυρώσεις.

@gpliats2022 #peukoxori #xalkidiki #greece ♬ Silent Track – Moaning Lisa

Τα μηχανήματα για το αν είναι καλά για να χρησιμοποιηθούν παίρνουν άδεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Εμείς οι δήμοι είμαστε υπεύθυνοι για τη γνωστοποίηση. Αυτό το λούνα παρκ έρχεται εδώ και περίπου δέκα χρόνια στην περιοχή και φέτος δεν έκανε αυτό που έπρεπε».

«Είμαι συντετριμμένη γιατί από προσωπική εμπειρία γνωρίζω πως είναι μια οικογένεια να χάνει ένα παιδί», καταλήγει.

Παραδόθηκε ο χειριστής

Ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί, ενώ ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού που αναζητείτο από χθες, παραδόθηκε σήμερα (20/08/2024) στην Αστυνομία.

Ο 21χρονος έφυγε από το σημείο μόλις σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται, συνοδεία αστυνομικών, να οδηγηθεί στο ΑΤ Κασσάνδρας, όπου διενεργείται η προανάκριση.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version