Τρίτη, 20 Αυγ.
31oC Αθήνα

Χαλκιδική: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ

Χαλκιδική: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική, μέρος του οποίου έσπασε, με αποτέλεσμα χάσει τη ζωή του 19χρονος.

Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική και νωρίτερα σήμερα (20/08/2024) παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας, που διενεργεί την προανάκριση. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

Ο άτυχος 19χρονος από τη Βέροια, ο οποίος παραθέριζε στη Χαλκιδική μαζί με την οικογένεια του βρήκε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. ακαριαίο θάνατο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας (19/08/2024) όταν ο 19χρονος με τον αδερφό του ανέβηκαν στο μοιραίο παιχνίδι στη λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

«Εκσφενδονίστηκε το παιδί και τελείωσε. Κατά τραυματίστηκε, έσπασε κεφάλι, αυχένα, πρόσωπο, όλα. Δεκαεννέα χρονών παιδί, δύο μέτρα, φαντάρος ετοιμαζόταν να φύγει στην σχολή. Πήγε 2-3 μέρες διακοπές και τώρα θα μας το φέρουν στην κηδεία του» δήλωσε η γιαγιά του.

Οι τρεις νεαροί μαζί με την μητέρα τους βρίσκονταν στην Χαλκιδική για διακοπές. Ο 16χρονος που μπήκε στο μοιραίο παιχνίδι μαζί με τον άτυχο νεαρό, περιέγραψε  τις τραγικές στιγμές του δυστυχήματος.

«Ήμασταν στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, μας είπε θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο.

Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» δήλωσε συγκλονισμένος ο αδερφός του άτυχου 19χρονου.

«Εγώ το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τραβήξω τα παιδιά μου να τα πετάξω πιο κάτω γιατί φοβήθηκα μην έρθουν κάποια κομμάτια και τραυματιστούν και τα παιδιά και τρέξαμε πάνω στα παιδιά κατευθείαν. Φοβηθήκαμε με τον θόρυβο ότι μπορεί να φύγουν κομμάτια, προσπαθούσαμε να σταματήσει αυτό το πράγμα» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις