Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Λουκέτο στην εταιρεία που πιστοποίησε το μοιραίο λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος

12.09.2024 | 08:13
Χαλκιδική: Λουκέτο στην εταιρεία που πιστοποίησε το μοιραίο λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το λούνα παρκ του θανάτου στη Χαλκιδική όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης στις 19 Αυγούστου 2024.

Ενώ η οικογένεια του θύματος ψάχνει να βρει τους υπεύθυνους της τραγωδίας, το υπουργείο Ανάπτυξης έβαλε λουκέτο στην εταιρεία που πιστοποιεί τα λούνα παρκ σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, ανάμεσά τους και αυτό της Χαλκιδικής.

Ο αγώνας που δίνει ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη φαίνεται πως δικαιώνεται αφού τα στοιχεία για τις ευθύνες του δυστυχήματος που τα μαζεύει ένα – ένα και τα δίνει στη δικαιοσύνη, φαίνεται πως αποδίδουν «καρπούς».

Την Τρίτη (10.09.2024) η διεύθυνση βιομηχανικών υποδομών και επιχειρηματικού περιβάλλοντος του υπουργείου ανάπτυξης εξέδωσε απόφαση για το κλείσιμο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Αυτό αποφασίστηκε καθώς φαίνεται πως η συγκεκριμένη εταιρεία έδινε ψευδείς πιστοποιήσεις στο λούνα παρκ αφού δεν θα έπρεπε να λειτουργεί εξαιτίας της κατάστασης των μηχανημάτων.

Ο πατέρας του ιδιοκτήτη μάλιστα φαίνεται πως είχε υπογράψει πέντε υπεύθυνες δηλώσεις τον Μάιο που πιστοποιούσαν την καταλληλότητα των παιχνιδιών. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε πως δεν ισχύει μετά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν και έδειξαν σε πόση τραγική κατάσταση ήταν τα μηχανήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Κασσάνδρας μετά από εισαγγελική παραγγελία, έδωσε στην οικογένεια του 19χρονου Γιάννη αποκαλυπτικά έγγραφα για το πάρκο.

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να καταθέσουν στην εισαγγελία για την υπόθεση του λούνα παρκ η δήμαρχος και ένας υπάλληλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version