Δευτέρα, 26 Αυγ.
29oC Αθήνα

Χαλκιδική: Ο 58χρονος έβαζε και τον ανήλικο γιο του για χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ – Γνώριζε από πέρυσι ότι έτριζαν τα καθίσματα

Χαλκιδική: Ο 58χρονος έβαζε και τον ανήλικο γιο του για χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ – Γνώριζε από πέρυσι ότι έτριζαν τα καθίσματα

Δεν σταματούν να βγαίνουν στο φως οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για το μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Ο άτυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή, όταν εκτοξεύθηκε από τη θέση του στο παιχνίδι Crazy Dance και τραυματίστηκε θανάσιμα. Μετά την τραγωδία, από τους ελέγχους και τις αυτοψίες που πραγματοποιούνται στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, προκύπτουν νέες πληροφορίες «φωτιά».

Ένας χειριστής παιχνιδιών στο ίδιο λούνα παρκ επιβεβαίωσε ότι τα παιχνίδια λειτουργούσαν χωρίς πιστοποίηση και κάποια άδεια, ενώ ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ οδηγίες και εκπαίδευση στο πως να γίνει σωστά ο χειρισμός των παιχνιδιών.

Μάλιστα, ο χειριστής αποκάλυψε ότι πολλές φορές ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι έβαζε τον ανήλικο γιο του στη θέση του χειριστή στο μοιραίο Crazy Dance, όπου πέθανε ο αδικοχαμένος Γιάννης την Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Όπως προέκυψε από έρευνα, η σύνδεση ρεύματος, παράλληλα, για τη λειτουργία του λούνα παρκ φαίνεται να γινόταν μέσω ρευματοκλοπής από κολόνα της ΔΕΗ.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι σήμερα Κυριακή (25.08.2024) τελέστηκε τόσο το μνημόσυνο στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιάννη στον τόπο της τραγωδίας όσο και το ετήσιο για την 14χρονη Σεράινα, που  είχε σκοτωθεί στο λούνα παρκ στον Αλμυρό, ιδιοκτησίας της 76χρονης συνεταίρου του 58χρονου ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Η ληγμένη υπεύθυνη δήλωση

Σύμφωνα με αποκαλύψεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα χτες Σάββατο, ο δικηγόρος του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ κατέθεσε έγγραφα τεχνικού ελέγχου και μία υπεύθυνη δήλωση για την καταλληλότητα του παιχνιδιού είχε την υπογραφή ενός τεχνικού, ωστόσο δεν αποτελεί έγκυρη πιστοποίηση για την ασφάλεια του Crazy Dance. 

Συγκεκριμένα, υπογεγραμμένη στις 3 Μαΐου 2024 και χωρίς ημερομηνία «λήξης» ήταν η υπεύθυνη δήλωση, η οποία αποτελούσε το μοναδικό έγγραφο για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του παραπάνω συγκροτήματος και για την ασφάλεια των θεατών και των εργαζόμενων μέσα στο συγκρότημα», έγραφε συγκεκριμένα η υπεύθυνη δήλωση.

Το έγγραφο αφορούσε συνολικά 16 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του μοιραίου Crazy Dance.

Παράλληλα η πιστοποίηση που είχαν δώσει οι τεχνικές εταιρείες των μηχανημάτων έφερε την ημερομηνία 4 Απριλίου 2024, για τον επόμενο έλεγχο.

 

Φθηνή απομίμηση το Crazy Dance

Σύμφωνα με πληροφορίες το μοιραίο παιχνίδι με όνομα «Crazy Dance» στο οποίο αποφάσισε να ανέβει ο 19χρονος στην «κούρσα θανάτου» του, ήταν απομίμηση ενός άλλου παιχνιδιού ψυχαγωγίας ιταλικής κατασκευής.

Μάρτυρας αποκάλυψε ότι το παιχνίδι παρέπεμπε στο πρωτότυπο αλλά επί της ουσίας δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ήταν το κανονικό Crazy Dance.

«Πήγαν και βρήκαν ένα ιταλικό Crazy Dance, το έβγαλαν φωτογραφίες και ό,τι άλλο χρειαζόταν. Η κίνησή αυτού στη Χαλκιδική είναι η ίδια με το ιταλικό, αλλά τα καθίσματα τα πήραν από συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Η θέση του 19χρονου που έσπασε ήταν από προηγούμενο συγκρουόμενο».

Οι καταγγελίες του χαροκαμένου πατέρα

Παράλληλα, μετά το τρισάγιο που έγινε  στην μνήμη του 19χρονου έξω από το φονικό λούνα παρκ, ο χαροκαμένος πατέρας κατήγγειλε ανοιχτά τον δήμο Κασσάνδρας πως είχε συναλλαγές με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

Ο κ. Καμπαϊλής σε δηλώσεις του στην κάμερα είπε πως έχει έγγραφα στα χέρια του που αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου με τον επιχειρηματία.

Οι σχέσεις τους περιλαμβάνουν απευθείας αναθέσεις από το 2021 χωρίς να υπάρχει η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Αύριο Δευτέρα, ο πατέρας του 19χρονου θα καταθέσει τα έγγραφα στην εισαγγελία Χαλκιδικής, και θα ζητήσει την άμεση παρέμβασή της.

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τον πόνο του, είπε πως αν η εισαγγελική αρχή δεν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες θα αναγκαστεί να παραβεί τον νόμο.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως το Crazy Dance που πήρε τη ζωή από το παιδί του, αρχικά αγοράστηκε από έναν επιχειρηματία στην Κατερίνη όπου εν τέλει το εγκατέλειψε το 2010.

Μετά το αγόρασε ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ με σκοπό να το στείλει στη Βουλγαρία για ανακατασκευή, κάτι που δεν έκανε. Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως από το 2020, το συγκεκριμένο μηχάνημα έπαιρνε βεβαιώσεις για την αξιοπιστία του από μεγάλες εταιρείες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση στον τεχνικό που υπέγραφε για την αξιοπιστία του Crazy Dance.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις