Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

20.08.2024 | 12:58
Χαλκιδική: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες γύρω από τη λειτουργία του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι, στο οποίο είχε ανέβει μαζί με τον 16χρονο αδερφό του. Ο άτυχος νεαρός, στη συνέχεια, χτύπησε το κεφάλι του πάνω σε κολωνάκι. Από τη σφοδρή πρόσκρουση το πρόσωπό του διαλύθηκε.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τρίτης (20.08.24) ο 21χρονος χειριστής του φονικού παιχνιδιού στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκίδας, που αναζητείτο αμέσως μετά το δυστύχημα χθες το βράδυ, παρουσιάστηκε μόνος του στο Α.Τ Κιλκίς.

Ο 21χρονος έφυγε από το σημείο μόλις σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται, συνοδεία αστυνομικών, να οδηγηθεί στο ΑΤ Κασσάνδρας, όπου διενεργείται η προανάκριση.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται πραγματογνωμοσύνη στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

«Η διαδικασία είναι μυστική και για αυτό δε μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σχετικά με τη διαδικασία. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω πλήρη εικόνα όσον αφορά τα αίτια. Συνεχίζουμε, συλλυπητήρια στην οικογένεια», δήλωσε από την πλευρά του ο Λάμπρος Γκλαβόπουλος, ο πραγματογνώμονας που βρέθηκε στο σημείο του δράματος. 

Παράνομη η λειτουργία του λούνα παρκ

Όπως αναφέρει στο newsit.gr, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, το συγκεκριμένο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας φέτος.

«Δεν έχω λόγια. Είναι το πιο τραγικό να φεύγει με αυτόν τον τρόπο ένα 19χρονο παιδί. Να πηγαίνει κάπου για διακοπές και να επιστρέφει στο φέρετρο», επισημαίνει η ίδια.

Και προσθέτει: «Στο Πευκοχώρι έρχονται 2-3 λούνα παρκ κάθε καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο ήταν υποχρεωμένο να κάνει γνωστοποίηση και μας ενημέρωσε η αστυνομία ότι φέτος δεν είχε κάνει και το τμήμα αδειών του δήμου είναι υποχρεωμένο να επιβάλει κυρώσεις.

Τα μηχανήματα για το αν είναι καλά για να χρησιμοποιηθούν παίρνουν άδεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Εμείς οι δήμοι είμαστε υπεύθυνοι για τη γνωστοποίηση. Αυτό το λούνα παρκ έρχεται εδώ και περίπου δέκα χρόνια στην περιοχή και φέτος δεν έκανε αυτό που έπρεπε».

«Είμαι συντετριμμένη γιατί από προσωπική εμπειρία γνωρίζω πως είναι μια οικογένεια να χάνει ένα παιδί», καταλήγει.

Εκσφενδονίστηκε από το κάθισμα μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του

Ο άτυχος 19χρονος ανέβηκε μαζί με τον 16χρονο αδερφό του στο φονικό παιχνίδι, το οποίο έσπασε, το κάθισμα ξεκολλήθηκε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να εκτοξευτεί και να  χτυπήσει το κεφάλι του πάνω σε κολωνάκι.

Το περιστατικό παρακολουθούσε ο τρίτος αδερφός των παιδιών που ήταν επίσης στον χώρο, καθώς και η μητέρα τους.

Στο σημείο πήγε το ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Έχει συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ, ενώ διαφεύγει της σύλληψης ο χειριστής του παιχνιδιού καθώς τράπηκε σε φυγή τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Χαλκιδικής.

Από τις αρχές, διερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και του μηχανήματος, ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί μέχρι τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης.

«Θα το πάω δυνατά»

Από την πλευρά του, ο αδερφός του 19χρονου περιέγραψε τις δραματικές σκηνές τη μοιραία στιγμή.

«Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου.  Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη.

Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version