Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Χαλκιδική: Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Χαλκιδική: Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε η ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι crazy dance. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο θάνατος του νεαρού Γιάννη στο λούνα παρκ στη Χαλκιδκή προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα εφετών

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλύβης ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα, προκειμένου να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Οι τρεις εισαγγελικές έρευνες στρέφονται προς τις εξής κατευθύνσεις: Η πρώτη αφορά το δυστύχημα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής.

Η δεύτερη έρευνα αφορά ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου και της δημάρχου σχετικά με τον έλεγχο που δεν έγινε φέτος αλλά και την αδειοδότηση των προηγούμενων χρόνων, επεκτείνονται δηλαδή οι έρευνες και στα προηγούμενα χρόνια, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες, όπως παράδειγμα τον ΔΕΔΔΗΕ, πώς δηλαδή προχώρησε στην ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια.

Το τρίτο σκέλος αφορά στα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας από την πλευρά των μηχανικών.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, σήμερα Δευτέρα (26.08.24) ο πατέρας του 19χρονου καταθέτει αποκαλυπτικά έγγραφα, που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον ίδιο, παράνομες συναλλαγές του δήμου Κασσάνδρας με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, για απευθείας αναθέσεις από το 2021

Μετά την τραγωδία, από τους ελέγχους και τις αυτοψίες που πραγματοποιούνται στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, προκύπτουν νέες πληροφορίες «φωτιά».

«Σήμερα πιστεύουμε ότι θα πείσουμε τον εισαγγελέα ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις», δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη.

Στο πλευρό του βρισκόταν και ο μικρότερος γιος του. «Το παλικάρι μου ακολουθεί. Είναι ο μόνος που ξέρει πραγματικά τι έχει γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χθες, ο πατέρας του 19χρονου αποκάλυψε πως το crazy dance αρχικά αγοράστηκε από έναν επιχειρηματία στην Κατερίνη όπου εν τέλει το εγκατέλειψε το 2010.

Μετά το αγόρασε ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ με σκοπό να το στείλει στη Βουλγαρία για ανακατασκευή, κάτι που δεν έκανε. Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως από το 2020, το συγκεκριμένο μηχάνημα έπαιρνε βεβαιώσεις για την αξιοπιστία του από μεγάλες εταιρείες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση στον τεχνικό που υπέγραφε για την αξιοπιστία του crazy dance.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις