Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – «Να προχωρήσει σε όλες τις διώξεις»

26.08.2024 | 09:06
Χαλκιδική: Στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – «Να προχωρήσει σε όλες τις διώξεις»

Έγγραφα που αναμένεται να ρίξουν φως στις αιτίες του δυστυχήματος στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, καταθέτει στον εισαγγελέα σήμερα Δευτέρα (26.8.24) ο πατέρας του άτυχου νεαρού.

Ο άτυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή, όταν εκτοξεύθηκε από τη θέση του στο παιχνίδι Crazy Dance και τραυματίστηκε θανάσιμα. Μετά την τραγωδία, από τους ελέγχους και τις αυτοψίες που πραγματοποιούνται στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, προκύπτουν νέες πληροφορίες «φωτιά».

«Σήμερα πιστεύουμε ότι θα πείσουμε τον εισαγγελέα ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις», δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη.

Στο πλευρό του βρισκόταν και ο μικρότερος γιος του. «Το παληκάρι μου ακολουθεί. Είναι ο μόνος που ξέρει πραγματικά τι έχει γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, σήμερα καταθέτει «όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη συμμετοχή ανθρώπων και καταστάσεων. Λίγη υπομονή μέχρι να μας δει η κυρία εισαγγελέας».

Νέες αποκαλύψεις

Στο μεταξύ, ένας χειριστής παιχνιδιών στο ίδιο λούνα παρκ επιβεβαίωσε ότι τα παιχνίδια λειτουργούσαν χωρίς πιστοποίηση και κάποια άδεια, ενώ ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ οδηγίες και εκπαίδευση στο πως να γίνει σωστά ο χειρισμός των παιχνιδιών.

Μάλιστα, ο χειριστής αποκάλυψε ότι πολλές φορές ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι έβαζε τον ανήλικο γιο του στη θέση του χειριστή στο μοιραίο Crazy Dance, όπου πέθανε ο αδικοχαμένος Γιάννης την Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Επίσης, σύμφωνα με αποκαλύψεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο, ο δικηγόρος του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ κατέθεσε έγγραφα τεχνικού ελέγχου και μία υπεύθυνη δήλωση για την καταλληλότητα του παιχνιδιού είχε την υπογραφή ενός τεχνικού, ωστόσο δεν αποτελεί έγκυρη πιστοποίηση για την ασφάλεια του Crazy Dance. 

Συγκεκριμένα, υπογεγραμμένη στις 3 Μαΐου 2024 και χωρίς ημερομηνία «λήξης» ήταν η υπεύθυνη δήλωση, η οποία αποτελούσε το μοναδικό έγγραφο για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του παραπάνω συγκροτήματος και για την ασφάλεια των θεατών και των εργαζόμενων μέσα στο συγκρότημα», έγραφε συγκεκριμένα η υπεύθυνη δήλωση.

Το έγγραφο αφορούσε συνολικά 16 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του μοιραίου Crazy Dance.

Παράλληλα η πιστοποίηση που είχαν δώσει οι τεχνικές εταιρείες των μηχανημάτων έφερε την ημερομηνία 4 Απριλίου 2024, για τον επόμενο έλεγχο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version