Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Τελευταίο αντίο σήμερα στον 19χρονο που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – Πινγκ πονγκ ευθυνών για την τραγωδία

21.08.2024 | 07:13
Χαλκιδική: Τελευταίο αντίο σήμερα στον 19χρονο που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – Πινγκ πονγκ ευθυνών για την τραγωδία

Το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που έχασε την ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (19.08.2024) θα πουν σήμερα (21.08.2024) στη Βέροια συγγενείς και φίλοι.

Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, στις 11:00, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στα Κοιμητήρια του Διαβατού. Και όλα αυτά ενώ δεν έχουν τέλος τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία.

Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν μέρος του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική έσπασε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο 21χρονος χειριστής έφυγε μετά το τραγικό συμβάν και παραδόθηκε χθες (20.08.2024) στις αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η μοναδική αρμόδια αρχή χορήγησης αδειών λούνα πάρκ είναι ο Δήμος.

Ο Δήμος Κασσάνδρας, από την άλλη αναφέρει ότι τα λούνα παρκ δεν χρειάζονται αδειοδότηση παρά μόνο γνωστοποίηση λειτουργίας.

«Εφόσον λειτουργούν χωρίς την οποιαδήποτε άδεια για την συγκεκριμένη δραστηριότητα, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις από τον Δήμο η βασικότερη εκ των οποίων είναι η επιβολή της διακοπής της λειτουργίας», είπε ο Σωτήρης Αναγνωσόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου..

«Δεν ήταν σε δημοτικό χώρο, ήταν σε ιδιωτικό χώρα και όχι, φέτος, δεν είχε κάνει γνωστοποίηση. Δεν αδειοδοτούνται αυτά για τη λειτουργία τους, ανεβάζουν γνωστοποίηση, δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, κι ο Δήμος ήταν ήδη στη διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων», είπε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

«Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει» λέει ο πατέρας του 19χρονου

Ο πατέρας του 19χρονου ξεσπά στο newsit.gr και δηλώνει πως «θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει», περιγράφοντας πως το πρόσωπο του παιδιού του είχε διαλυθεί τελείως από την σφοδρή πρόσκρουση κατά την φονική «κούρσα».

«Σάπια παιχνίδια χωρίς άδειες, χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτα. Το θέμα αυτό θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά και όχι μόνο επειδή έχασα το παιδί μου.

Εγώ μένω Αθήνα και μόλις έμαθα τι έγινε, έφυγα κατευθείαν και ανέβηκα πάνω.

Έχασα το παλικάρι μου. Εξαφανίστηκε ο χειριστής; Πού είναι ο χειριστής; Είναι έγκλημα και δεν είναι εξ αμελείας», λέει στο newsit.gr.

Και προσθέτει: «Ανέβηκαν τα δυο παιδιά μου να παίξουν και μας φύλαξε ο Θεός που δεν χάσαμε και το δεύτερο. Ο χειριστής έβαλε σε μεγάλη ταχύτητα το παιχνίδι και αυτό ήταν σάπιο. Τα παιδιά μου συνομιλούσαν μεταξύ τους όταν άρχισαν να ξεκολλάνε τα καθίσματα. Ο μικρότερος πρόλαβε και πιάστηκε από το χερούλι.

Ο μεγάλος εκσφενδονίστηκε και εκείνη τη στιγμή είχε προλάβει να προσπαθήσει να πιαστεί από την μπλούζα του μικρού και την έσκισε χωρίς να τα καταφέρει. Δεν πρόλαβε να πιαστεί από κάπου. Έσπασε ο αυχένας του, διαλύθηκε στο πρόσωπο. Και από τί; Απο λούνα παρκ; Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει».

Να σημειωθεί ότι πολλές ήταν οι καταγγελίες για το λούνα παρκ στα social media, αλλά ποτέ δεν πήραν επίσημη μορφή για να αποφευχθεί η τραγωδία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version