Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Το μοιραίο λούνα παρκ του 58χρονου αποκλείστηκε από πανηγύρι στην Κοζάνη γιατί δεν είχε πιστοποίηση

21.08.2024 | 09:48
Χαλκιδική: Το μοιραίο λούνα παρκ του 58χρονου αποκλείστηκε από πανηγύρι στην Κοζάνη γιατί δεν είχε πιστοποίηση

Αποκαλύψεις – «φωτιά» έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη νόμιμη κι ασφαλή λειτουργία του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης.

Την ώρα που οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του άτυχου νεαρού ετοιμάζονται να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο στη Βέροια, ζητούνται απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

Δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» την Τετάρτη (21.08.24) αναφέρει ότι ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πλειοδοσία δημοτικού πανηγυριού στην Κοζάνη, επειδή τα μηχανήματα δεν είχαν πιστοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις δραματικές εξελίξεις, ο δήμος Κασσάνδρας σφράγισε το λούνα παρκ, ενώ οι ευθύνες για την τραγωδία έχουν γίνει «μπαλάκι».

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στις 29 Ιουλίου 2024 συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του δήμου Κοζάνης και εξέτασαν τις προτάσεις για συμμετοχή στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου λίγο έξω από την πόλη. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό δύο ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ.

Η μία διαγωνιζόμενη συμμετείχε εξουσιοδοτώντας τον 58χρονο επιχειρηματία του μοιραίου λούνα παρκ που λειτουργούσε στο Πευκοχώρι.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή τους ακυρώθηκε διότι «δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά καταλληλότητας για κανένα ψυχαγωγικό μέσο που δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει». Δηλαδή, ο 58χρονος δεν είχε τα σχετικά έγγραφα για να μπορεί να λειτουργήσει λούνα παρκ.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και ο δεύτερος διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο, με αποτέλεσμα ο δήμος Κοζάνης να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Την ίδια ώρα, κλίμα πένθους επικρατεί στη Βέροια, όπου στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα τελεστεί η κηδεία του 19χρονου στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου.

Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν μέρος του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική έσπασε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο 21χρονος χειριστής έφυγε μετά το τραγικό συμβάν και παραδόθηκε χθες (20.08.2024) στις αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η μοναδική αρμόδια αρχή χορήγησης αδειών λούνα πάρκ είναι ο Δήμος.

Ο Δήμος Κασσάνδρας, από την άλλη αναφέρει ότι τα λούνα παρκ δεν χρειάζονται αδειοδότηση παρά μόνο γνωστοποίηση λειτουργίας.

«Εφόσον λειτουργούν χωρίς την οποιαδήποτε άδεια για την συγκεκριμένη δραστηριότητα, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις από τον Δήμο η βασικότερη εκ των οποίων είναι η επιβολή της διακοπής της λειτουργίας», είπε ο Σωτήρης Αναγνωσόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου.

«Δεν ήταν σε δημοτικό χώρο, ήταν σε ιδιωτικό χώρα και όχι, φέτος, δεν είχε κάνει γνωστοποίηση. Δεν αδειοδοτούνται αυτά για τη λειτουργία τους, ανεβάζουν γνωστοποίηση, δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, κι ο Δήμος ήταν ήδη στη διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version