Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Το παιχνίδι στο λούνα παρκ άντεχε μόλις 60 κιλά ενώ ο Γιάννης κι ο αδερφός του ζύγιζαν 180

23.08.2024 | 16:17
Χαλκιδική: Το παιχνίδι στο λούνα παρκ άντεχε μόλις 60 κιλά ενώ ο Γιάννης κι ο αδερφός του ζύγιζαν 180

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΟ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Αναβάθμιση των κατηγοριών τόσο για τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ όσο και για τον χειριστή του φονικού παιχνιδιού από όπου εκσφενδονίστηκε, βρίσκοντας τραγικό θάνατο, ο 19χρονος Γιάννης στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, θα ζητήσουν οι δικηγόροι της οικογένειας του αδικοχαμένου νεαρού.

Ο πατέρας του άτυχου 19χρονου μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο – πραγματογνώμονα που όρισε η οικογένεια, αλλά και τους δικηγόρους της, μετέβησαν σήμερα, Παρασκευή (23.08.24) στο σημείο της τραγωδίας στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο μηχάνημα crazy dance, στο παιχνίδι του τρόμου, από όπου εκτινάχθηκε ο γιος του και σκοτώθηκε ακαριαία.

Μάλιστα, οι δικηγόροι της οικογένειας του Γιάννη κατέθεσαν στην εισαγγελία παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κι έλαβαν και τον φάκελο με τη δικογραφία της συγκλονιστικής υπόθεσης.

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να ανοίξει η βεντάλια των κατηγορουμένων.

Άλλωστε, όπως μετέδωσε το Open, ο δικαστικός πραγματογνώμονας που είχε κάνει αυτοψία στο σημείο δύο ημέρες νωρίτερα, η πρώτη εικόνα που παρέδωσε στο πόρισμα για τον ανακριτή ήταν σοκαριστική: τα μηχανήματα ήταν παλιά, κακοσυντηρημένα, έπρεπε να είχαν αποσυρθεί. 

Οι παρακάτω εικόνες καταγράφουν τα μηχανήματα σκουριασμένα και σπασμένα, επιβεβαιώνοντας τα όσα είδε ο δικαστικός πραγματογνώμονας. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το Open, οι προδιαγραφές του crazy dance ήταν για βάρος μόλις 60 κιλών σε κάθε κάθισμα, ενώ και τα δύο παιδιά που ανέβηκαν μαζί σε αυτό (ο 19χρονος Γιάννης και ο 16χρονος αδερφός του) ζύγιζαν 180 κιλά.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της οικογένειας θα ζητήσουν πιστοποιήσεις των μηχανημάτων αλλά και της εκπαίδευσης των χειριστών τους.

Σήμερα, έλεγχο στην επιχείρηση του 58χρονου έκανε και η οικονομική αστυνομία, «ξεσκονίζοντας» ταμειακές μηχανές και λογιστικά βιβλία. 

Τέλος, οι δικηγόροι κατέθεσαν κι αίτημα ενημέρωσης για την τοποθέτηση της χελώνας στην κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ, που ξηλώθηκε, ρωτώντας υπό ποιες συνθήκες αυτή τοποθετήθηκε από τη στιγμή που η επιχείρηση δεν είχε άδεια ηλεκτροδότησης κι έπαιρνε ρεύμα παράνομα.

Πιο αναλυτικά, η οικογένεια του 19χρονου Γιάννη κατέθεσε υπόμνημα 5 σημείων, ζητώντας απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:

α) Πότε ηλεκτροδοτήθηκε η επιχείρηση λούνα παρκ;

β) Τι έγγραφα κατατέθηκαν για την ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ;

γ) Πού πιστοποιήθηκαν τα έγγραφα που τυχόν κατατέθηκαν;

δ) Ποιο πρόσωπο έχει βγάλει την άδεια καταλληλότητας για το συγκεκριμένο μηχάνημα; Πότε εκδόθηκε η συγκεκριμένη άδεια; Με ποια χρονική ισχύ;

ε) Να προσκομιστούν στην Εισαγγελική – Προανακριτική Αρχή το τιμολόγιο αγοράς του επίμαχου μηχανήματος/παιχνιδιού και τα έγγραφα συνοδευόμενα με τη μελέτη για την πιστοποίηση του συγκεκριμένου μηχανήματος από διαπιστευμένο/πιστοποημένο φορέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version