Τρίτη, 27 Αυγ.
30oC Αθήνα

Χαλκιδική: «Χαμήλωσε ταχύτητα να κατέβουν τα παιδιά μου» είπε η μητέρα του 19χρονου στον χειριστή

Χαλκιδική: «Χαμήλωσε ταχύτητα να κατέβουν τα παιδιά μου» είπε η μητέρα του 19χρονου στον χειριστή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Χαμήλωσε την ταχύτητα για να κατέβουν τα παιδιά μου», είπε στον χειριστή του «φονικού» παιχνιδιού crazy dance η μητέρα του 19χρονου αγοριού που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, στη Χαλκιδική.

Τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της 19ης Αυγούστου στο λούνα παρκ στο χωριό της Χαλκιδικής, σκόρπισαν τη θλίψη στους συγγενείς και στους φίλους του αγοριού και προκάλεσαν σοκ στους παραβρισκόμενους. Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, στην εξέταση του από τους αστυνομικούς περιέγραψε τα όσα ο ίδιος βίωσε εκείνο το βράδυ.   

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος στο λούνα παρκ ξεκίνησε να αφηγείται χρονικά τα τεκτενόμενα στο χώρο, που η διασκέδαση και τα γέλια μετατράπηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα σε θρήνο και κλάμα.

«Πήγα στο λούνα παρκ προκειμένου να εργαστώ. Περίπου στις 23:15 ήρθε μια μητέρα με τρία παιδιά όπου τα δύο παιδιά από αυτά ανέβηκαν στο μηχάνημα crazy dance. Τα παιδιά κάθισαν στο ίδιο κάθισμα. Ακολούθησα κανονικά την προβλεπόμενη διαδικασία, έβαλα σε όλους ζώνη ασφαλείας, έλεγξα ότι όλα είναι καλά, έκλεισα την πόρτα κι έβαλα το μηχάνημα σε λειτουργία.

Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι ο ιδιοκτήτης μου είπε πως το μηχάνημα θα το χειρίζομαι με ένδειξη ταχύτητας 50 έως 60» είπε καταθέτοντας ο χειριστής και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω ποια είναι η τιμή μέτρησης. Ξεκίνησα το μηχάνημα για αρχή με ταχύτητα αργή και σταδιακά άρχισα να αυξάνω και έφτασα το δείκτη ταχύτητας στα 50».

Στη συνέχεια ο νεαρός άνδρας, αναφέρθηκε στην μητέρα του 19χρονου η οποία τρόμαξε από την ταχύτητα με την οποία κινούνταν το crazy dance. «Τότε η μητέρα των δύο παιδιών μου ζήτησε να χαμηλώσω τη ταχύτητα του μηχανήματος για να κατέβουν και τότε εγώ σταδιακά άρχισα να μειώνω ταχύτητα.

Καθώς η ταχύτητα μειώνονταν ξαφνικά είδα να φεύγει το κάθισμα, το ένα από τα δύο παιδιά να πετάγεται και να προσκρούει στα πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα του μηχανήματος. Δεν θυμάμαι πως έπεσε, ούτε τι έκανε το άλλο παιδί καθώς σοκαρίστηκα από την εικόνα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι σταμάτησα άμεσα το μηχάνημα.

Επειδή σοκαρίστηκα πολύ, έφυγα από το χώρο του λούνα παρκ και πήγα το σπίτι μου που διαμένω προσωρινά στο Πευκοχώρι. Εκεί έμεινα για πολύ λίγο και ζήτησα από έναν φίλο μου να με πάει στο σπίτι μου στο Κιλκίς», ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ο χειριστής του μηχανήματος.

Είχε απασχολήσει ξανά την Αστυνομία πριν 25χρονια ο ιδιοκτήτης

Την ίδια ώρα το newsit.gr αποκαλύπτει ότι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε απασχολήσει την Αστυνομία πριν από 25χρονια στα Γρεβενά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στερούνταν άδεια λειτουργίας για το πάρκο ψυχαγωγίας που είχε τότε στην κατοχή του. 

Στο έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι «ο αναφερόμενος στο θέμα, ο οποίος προσήχθη σήμερα από το Α.Τ Κασσάνδρας άρθρου 302 ΠΚ διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι προσεσημασμένος με αριθμό e- ΤΑΠ: …..»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις