Τετάρτη, 21 Αυγ.
28oC Αθήνα

Χαρδαλιάς: Προστατεύουμε την Αττική με υπεύθυνη δουλειά, είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε σε ό,τι μας ζητηθεί

Χαρδαλιάς: Προστατεύουμε την Αττική με υπεύθυνη δουλειά, είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε σε ό,τι μας ζητηθεί
eurokinissi

Στην άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας Αττικής στη φωτιά στην Αττική, καθώς και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης 20 Αυγούστου, για την φωτιά στην Αττική.

«Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στον απόλυτο βαθμό σε όλα όσα της ζητήθηκαν και, κυρίως, σε όσα ορίζουν οι αρμοδιότητές της. Αυτό έπραξε και, σας διαβεβαιώ, πάντα αυτό θα πράττει. Η Περιφέρεια Αττικής, με τα μέσα και τους πόρους της, συνεπικουρεί άλλωστε στην προσπάθεια της Πολιτικής Προστασίας», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στον Βαρνάβα, βρεθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πεδίο. Σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα, διαθέσαμε άμεσα 60 υδροφόρες και όλα τα χωματουργικά μηχανήματα, όπου μας ζητήθηκε, παραμένοντας όλο το βράδυ στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο ‘Όλυμπος’ μαζί με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Νίκο Ρουμελιώτη και τα ξημερώματα στο ΕΣΚΕΔΙΚ μαζί με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Βαγγέλη Τουρνά και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια.

Μεριμνήσαμε για τη φροντίδα 150 πυρόπληκτων συμπολιτών μας, αλλά και για την φιλοξενία 34 ασθενών που απομακρύνθηκαν από δομή ψυχικής υγείας. Συμμετείχαμε ενεργά σε όλες τις συσκέψεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς, ενώ τα αρμόδια συνεργεία μας ολοκλήρωσαν τις αυτοψίες μέσα σε μόλις 24 ώρες, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγεισών επιχειρήσεων. Δεν σταματάμε όμως ούτε μια ημέρα.

Σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, τα συναρμόδια υπουργεία, τους Δήμους και την κοινωνία των πολιτών, η Περιφέρεια Αττικής θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα μοχλεύσει κάθε διαθέσιμο πόρο για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, όλου του ‘πράσινου κεφαλαίου’ που χάθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω των ακραίων κλιματικών συνθηκών».

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, «κάθε δέντρο που καίγεται, κάθε ανθρώπινη περιουσία που καταστρέφεται και – κυρίως – κάθε άνθρωπος που χάνεται, θα μας γεμίζει θλίψη, θα μας πληγώνει. Για εμάς, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της Αττικής ήταν και είναι ένα καθήκον που επιτελούμε με υπεύθυνη δουλειά, όχι με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης.

Γιατί τη μάχη την ώρα των κρίσεων, έχουμε μάθει να τη δίνουμε με σοβαρότητα, στο πεδίο και όχι μπροστά στις κάμερες. Και οι δικές μας μάχες θέλουμε να κρίνονται στο αποτέλεσμα και όχι στις εντυπώσεις» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, τον Περιφερειάρχη συνόδευαν στη σύσκεψη και συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιάννης Σελίμης, η Ειδική Γραμματέας Έλενα Ράπτη και ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Νίκος Πασσάς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις