Σε απόλυτο τουριστικό προορισμό και όχι απλώς μια ολιγοήμερη ταξιδιωτική στάση, σκοπεύει στην μετά κορονοϊό εποχή, να μετατρέψει την Αττική με σχέδιο και όραμα ανθεκτικό στο χρόνο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η έμπειρη ομάδα του.
Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης στην πρώτη Συνεδρίαση του Τομέα Τουρισμού Υγείας του ΠΙΣ, ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, η μετατροπή της Αττικής σε ένα πρότυπο Παγκόσμιο Χωριό Υγείας και Ελληνικής Φιλοξενίας και για τους δώδεκα μήνες το χρόνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έχοντας στην φαρέτρα τους για “όπλα” όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την Αττική να μαγεύει μέσα στους αιώνες, σε συνδυασμό με τις νέες και καινοτόμες ιδέες που σχεδίασε η έμπειρη διοικητική ομάδα της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, ο μεγαλύτερος νομός της χώρας γυρίζει από φέτος κιόλας σελίδα, αποκτά νέα τουριστική ταυτότητα και κοιτά στα μάτια τον διεθνή τουρίστα.
Προς τον στόχο αυτό εργάζεται, από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ως τομεάρχης Πολιτισμού για την Περιφέρεια Αττικής και ο γνωστός ηθοποιός και πετυχημένος σεναριογράφος Χάρης Ρώμας, ο οποίος μιλά στο newsit.gr και εξηγεί βήμα προς βήμα την μεταμόρφωση της Αττικής σε παγκόσμιο τουριστικό πόλο έλξης:
«Η διακαής επιθυμία του Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών συμβούλων είναι να καταστεί η Αττική αυτή καθεαυτή ταξιδιωτικός προορισμός και όχι τόπος τράνζιτ ταξιδεύοντας για τα νησιά μας. Και αυτό γιατί η Αττική είναι ένας ιδιαίτερος τόπος με φυσικές ομορφιές, μεγάλη ακτογραμμή που περιλαμβάνει ωραίες παραλίες και μνημεία παγκόσμιας φήμης και ανείπωτου κάλλους. Όπως η Ακρόπολη με τον περίφημο Παρθενώνα της και όλα τα άλλα εκπληκτικά κτίσματα, αλλά και οι στύλοι του Ολυμπίου Διός στο κέντρο της Αθήνας, η Πλάκα με τα γραφικά σοκάκια της, ο ναός του Ποσειδώνος στο Σούνιο, ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα και εκατοντάδες άλλα σημάδια ενός πολιτισμού που φώτισε όλη την οικουμένη!” αναφέρει ο Χάρης Ρώμας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και προσθέτει: «Επειδή ο τομέας μου είναι μάλιστα ο τομέας του πολιτισμού δεν μπορώ να μην εκφράσω την επιθυμία μου να επισκέπτονται όλοι οι τουρίστες το υπέροχο μουσείο της Ακρόπολης και τα υπόλοιπα πολύ σημαντικά μουσεία της Αττικής. Όπως επίσης το μεγαλειώδες αρχαίο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, που μπορεί κάποιος να το θαυμάσει ως κτίσμα, αλλά και να απολαύσει κάποια παράσταση ή συναυλία».
Διαδρομές γευσιγνωσίας και η μυσταγωγική βόλτα στο Πεδίον του Άρεως
«Έχουμε στο μυαλό μας τις δημιουργίες πολλαπλών δράσεων που θα κάνουν την Αττική ελκυστικότερο προορισμό. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε τους «Δρόμους του κρασιού». Ταξίδι οινογνωσίας και οινοαπόλαυσης σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις παρασκευής οίνου, που υπάρχουν σε πολλά σημεία της Αττικής και παράγουν κρασιά πρώτης ποιότητας. Με την ίδια λογική, στα πλαίσια του γαστρονομικού τουρισμού, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις «Διαδρομές γευσιγνωσίας». Με δοκιμές προϊόντων της Αττικής γης, που όταν εξάγονται στο εξωτερικό γίνονται ανάρπαστα. Επίσης επισκέψεις σε εστιατόρια που θα προσφέρουν γαστρονομικές απολαύσεις βασισμένες σε αυτά τα, διεθνώς πλέον γνωστά προϊόντα μας. Άλλο ένα κομμάτι που θέλουμε να εξελίξουμε είναι ο εκκλησιαστικός τουρισμός. Δεδομένου ότι η Αττική είναι διάσπαρτη από βυζαντινούς ναούς. Μόνο μέσα στο πεδίον του Άρεως υπάρχουν επτά Βυζαντινά εκκλησάκια έτοιμα για μία «Μυσταγωγική βόλτα μέσα στο πάρκο».
Το μεγάλο στοίχημα με τον κορονοϊό και τα ντοκιμαντέρ
«Η σημαντικότερη προβολή της Αττικής είναι η επισήμανση πως θεωρείται, από υγειονομικής άποψης, μία από τις ασφαλέστερες περιοχές του κόσμου», αναφέρει ο τομεάρχης πολιτισμού και αποκαλύπτει έναν από τους στόχους του «Ένα όνειρο που έχω είναι να δημιουργήσουμε μία σειρά από εικοσάλεπτα ντοκιμαντέρ για την ιστορία, τα μνημεία και τις ομορφιές διαφόρων περιοχών της Περιφέρειας Αττικής. Θα ήθελα να προβάλλονται καθημερινά στο κανάλι ATTICA αλλά και με αγγλόφωνη αφήγηση, στις τηλεοράσεις των δωματίων όλων των μεγάλων Ξενοδοχείων».