Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Χώρα Αμοργού: Ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο

Χώρα Αμοργού: Ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο

Εξερευνώντας το Αιγαίο ανακαλύπτεις κάθε φορά πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα και τα νησιά της. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Αμοργός. Ένα νησί όνειρο που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί.

Γιατί τα έχει όλα και πάνω απ’ όλα σου προσφέρει χαλαρές διακοπές και ξεκούραστες. Διαθέτει σπάνια άγρια ομορφιά, υπέροχες παραλίες και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά σε έναν μοναδικό συνδυασμό που δε συναντάς εύκολα αλλού.

Και γι’ αυτό το λόγο εξάλλου διαθέτει φανατικούς θαυμαστές που την επιλέγουν ξανά και ξανά. Ένα στοιχείο που σαγηνεύει όποιον βρεθεί στο νησί είναι η Χώρα της Αμοργού. Εκεί που νιώθεις ότι κάνεις ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο.

Η Αμοργός θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα και θα μετανιώσεις που δεν είχες επισκεφθεί το νησί νωρίτερα.

Το ταξίδι στην Αμοργό είναι μαγευτικό και οι εικόνες των άλλων νησιών μέχρι να φτάσεις εκεί απίστευτες. Η Αμοργός είναι νησί με μπόλικη ιστορία, πολύ ομορφιά και μαγεία βγαλμένη από παραμύθι! Η Χώρα της Αμοργού είναι από τις ομορφότερες του Αιγαίου.

Ακόμη και η θέση της είναι ιδιαίτερη και όχι τυχαία. Η Χώρα της Αμοργού είναι χτισμένη σχεδόν στο κέντρο του νησιού αποτελώντας ουσιαστικά και την πρωτεύουσα της.

Η θέση της μόνο τυχαία δεν είναι, όπως είπαμε. Οι κάτοικοι είχαν διαλέξει το συγκεκριμένο σημείο του νησιού για να μην φαίνεται από τη θάλασσα και να μην τους βλέπουν οι πειρατές. Επίνειο της Χώρας είναι τα Κατάπολα από τα οποία απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις